Sport

Újabb amerikai játékost szerződtetett a Szedeák

Újabb amerikai játékost szerződtetett a Szedeák

2021. július 20., kedd
Újabb amerikai játékost szerződtetett a Szedeák

Keandre Cook után Justin Alston személyében újabb amerikai játékost szerződtetett a Naturtex-SZTE-Szedeák bajnoki bronzérmes csapata. - írják közösségi oldalukon.

Mint ahogy a bajnoki bronzérmes kosárlabdacsapat Facebook-posztjában fogalmaz, Alston korábban járt már Magyarországon, ám egy sérülés miatt 2018 szeptemberében még a bajnokság kezdete előtt távoznia kellett Pécsről.

A 27 éves, 204 cm magas center az előző két idényt Portugáliában töltötte, a 2020-2021-es kiírásban a playoffba bejutott Oliveirense csapatában 15.8 pontot és 7.1 lepattanót átlagolt, a duplákat 61, a büntetőket 79 százalékos pontossággal dobta.

,,Három hetet dolgoztunk együtt, ám ezek alatt is bebizonyította, hogy jó játékos. Olyan nyomokat hagyott bennem ez a három hét, hogy bármelyik csapatomba visszaigazoltam volna." - mondta a Szedeáknak Alston korábbi edzője, Csirke Ferenc.

Az amerikai kosaras várhatóan augusztus közepén csatlakozik Szrecsko Szekulovics együtteséhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.