Sport

Tóth Krisztián olimpiai bronzérmes cselgáncsban

Tóth Krisztián olimpiai bronzérmes cselgáncsban

2021. július 28., szerda
Tóth Krisztián olimpiai bronzérmes cselgáncsban

A világbajnokság után a tokiói nyári játékokon is a dobogó harmadik fokáig jutott Tóth Krisztán a 90 kilogrammosok dzsúdóversenyén.

mérkőzésen az orosz Mihail Igolnyikovval szállt szembe, és a hosszabbítás negyedik percében kapott vazaarival nyert. A 27 éves Tóth a magyar dzsúdósport tizedik érmét - a hatodik bronzot - szerezte ötkarikás játékokon. A magyar küldöttségnek ez az ötödik dobogós helyezése Tokióban, két arany és egy ezüst mellett a második bronza.

Cselgáncsban utoljára a 2012-es londoni olimpián lettünk érmesek, akkor Ungvári Miklós ezüstérmes, Csernoviczki Éva pedig bronzérmes lett.

A július 28-i nap volt egyébként a legsikeresebb a magyar delegáció számára az idei olimpián: alig fél nap alatt háromszor is a dobogóra kerültünk. Milák Kristóf hajnalban a 200 méteres pillangót óriási fölénnyel nyerte, a magyar férfi kardcsapat pedig drámai küzdelemben zárt a harmadik helyen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.