Tóth Krisztián olimpiai bronzérmes cselgáncsban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Tokió, 2021. július 28. A gyõztes Tóth Krisztián az orosz Mihail Igolnyikov elleni küzdelem után a férfi cselgáncsozók 90 kilogrammos súlycsoportjának bronzmérkõzésén a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Nippon Budokan arénában 2021. július 28-án. Tóth Krisztián bronzérmes. MTI/Czeglédi Zsolt

A világbajnokság után a tokiói nyári játékokon is a dobogó harmadik fokáig jutott Tóth Krisztán a 90 kilogrammosok dzsúdóversenyén.

mérkőzésen az orosz Mihail Igolnyikovval szállt szembe, és a hosszabbítás negyedik percében kapott vazaarival nyert. A 27 éves Tóth a magyar dzsúdósport tizedik érmét – a hatodik bronzot – szerezte ötkarikás játékokon. A magyar küldöttségnek ez az ötödik dobogós helyezése Tokióban, két arany és egy ezüst mellett a második bronza.

Cselgáncsban utoljára a 2012-es londoni olimpián lettünk érmesek, akkor Ungvári Miklós ezüstérmes, Csernoviczki Éva pedig bronzérmes lett.

A július 28-i nap volt egyébként a legsikeresebb a magyar delegáció számára az idei olimpián: alig fél nap alatt háromszor is a dobogóra kerültünk. Milák Kristóf hajnalban a 200 méteres pillangót óriási fölénnyel nyerte, a magyar férfi kardcsapat pedig drámai küzdelemben zárt a harmadik helyen.

Előző sztori

Emelkedhet a minimálbér, de ehhez nagymértékű adócsökkentés szükséges

Következő sztori

Gyurcsány Ferenc Szegeden kampányolt a jobbikos Tóth Péter mellett