Közélet

Szeged az egyik legvonzóbb hazai turisztikai célpont

Szeged az egyik legvonzóbb hazai turisztikai célpont

2021. július 30., péntek
Szeged az egyik legvonzóbb hazai turisztikai célpont

A közlemény szerint Magyarországon országos viszonylatban Siófok, Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Eger, Budapest, Hévíz, Gyula,Szeged, Zalakaros és Pécs vonzza a legtöbb vendéget a főszezonban.

A Balaton térségében Siófok, Balatonfüred, Hévíz, Keszthely és Balatonlelle a legnépszerűbbek. Horvátországban a tengerpart ékkövei, Crikvenica, Vir, Medulin, Zadar és Pula a legfelkapottabb települések. Csehországban a gyógy- és fürdővárosok a befutók: Karlovy Vary, Frantiskovy Lázne, Mariánské Lázne szerezték a legtöbb foglalást.

Drágább a Balaton, mint az Adria

A portál statisztikái szerint az adriai nyaralások hosszabbak, mint a balatoniak: előbbi átlaga 5-6 éjszaka, utóbbié 3-4 éjszaka - mondta a közleményben Trepess Beatrix, a Szallas.hu PR-menedzsere.

A közlemény szerint az árakat nézve a Balatonon Horvátországhoz képest egy apartman egy éjszakára egy személynek átlagosan 1,5 százalékkal drágább. Azonban az adatok szerint a 3 csillagos hotelek 16 százalékkal, míg a 4 csillagos hotelek 24 százalékkal olcsóbbak itthon, mint Horvátországban. A balatoni apartmanok átlagára 7823 forint személyenként és éjszakánként, a horvát átlagár 7710 forint. A 3 csillagos balatoni hotel átlagára félpanzióval 17 195, a 4 csillagos 19 628 forint, míg ugyanez Horvátországban 20 439 forint, és 25 940 forint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.