Balhé

Postán rendelt ,,bikát", feljelentették

Postán rendelt ,,bikát", feljelentették

2021. július 3., szombat
Postán rendelt ,,bikát", feljelentették

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást azzal a szegedi férfival szemben, aki postai úton rendelt „bika” fantázianevű új pszichoaktív anyagot - írja a police.hu.

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága 2020. június 4-én tett feljelentést, miszerint a 29 éves férfinak a nevére és címére Kínából egy gyanúsnak vélt csomag érkezett.  A doboz átvizsgálásakor a pénzügyőrök, mintegy 30 gramm bruttó tömegű piros és sárga masszaszerű anyagot találtak. A nyomozás során a vegyész szakértő megállapította, hogy a massza új pszichoaktív anyagot tartalmazott, amelynek hatóanyag tartalma, meghaladta a csekély mennyiség felső határát.

A férfit a nyomozók új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Az eljárás iratait a rendőrök a napokban vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.