Önjáró trolikkal és elektromos buszokkal bővül a szegedi tömegközlekedés

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Megszületett a döntés a Zöld busz program első, elektromos meghajtású buszok beszerzésére,  így hamarosan az eddigi legnagyobb elektromos autóbusz-beszerzés valósulhat meg Magyarországon - jelentette be Steiner Attila, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) körforgásos gazdaság fejlesztéséért, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára.

123 elektromos autóbusz és 4 önjáró trolibusz beszerzése történhet meg a közeljövőben, az utóbbi 4 járműre Szeged pályázott sikerrel.

A kedvezményezett városok és közszolgáltatók részére a támogatási szerződések megkötése és a támogatási összegek kifizetése augusztusban megkezdődik.

Egyébként a nagy érdeklődésnek köszönhetően a benyújtott pályázatok igénye jelentősen meghaladta az eredetileg tervezett 4,2 milliárd forintos keretösszeget, így a Zöld Busz Program Projektirányító Bizottság az elérhető támogatás növeléséről döntött. Ez tette lehetővé azt, hogy jóváhagyják az összes beérkezett pályázatot, vagyis a 18,37 milliárd forintnyi igényt.

Steiner Attila szerint ezzel hazánkban új korszak nyílik a zöld közlekedésben, hiszen több nagyváros buszállományának összetétele alakul át.

A városi buszflották megújítása a klíma- és természetvédelmi célok elérése mellett a szolgáltatási színvonal növelésével és a légszennyezés nagyarányú mérséklésével a városi életminőség javításához is hozzájárul.

Előző sztori

Szeged az egyik legvonzóbb hazai turisztikai célpont

KÉPGALÉRIA!
Következő sztori

Dante700 – Kiállítással emlékezik a Somogyi-könyvtár