Közélet

Nem nyertek érmet az úszók vasárnap reggel

Nem nyertek érmet az úszók vasárnap reggel

2021. július 25., vasárnap
Nem nyertek érmet az úszók vasárnap reggel

Verrasztó Dávid negyedik lett vasárnap 400 méter vegyesúszásban a tokiói olimpián.

A 32 éves versenyző pillangón gyengén kezdett, utolsóként fordult a hátra, melyen megkezdte a felzárkózást, a mellet már ötödikként kezdte. Az utolsó 100 méteren, gyorson óriási verseny alakult ki a dobogós helyekért az amerikai Chase Kalisz mögött, azonban az FTC versenyzője, aki a harmadik helyen is haladt, kissé elfáradt, így 4:10.59 perces idővel negyedikként csapott a célba.

A címvédő Hosszú Katinka az ötödik, Mihályvári-Farkas Viktória pedig a hatodik helyen végzett vasárnap női 400 méter vegyesúszásban a tokiói olimpián.

A háromszoros ötkarikás bajnok Hosszú a táv nagy részében dobogós helyen haladt, az utolsó 150 méteren azonban visszaesett és 4:35.98 perccel ötödikként csapott célba. A mindössze 17 éves honfitársa 4:37.75-tel végzett pontszerző helyen karrierje első olimpiáján. Az aranyérmet a hazai Ohasi Jui nyerte meg 4:32.08 perces idővel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.