Nem nyertek érmet az úszók vasárnap reggel

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Tokió, 2021. július 25. Verrasztó Dávid a férfi 400 méteres vegyesúszás döntõjében a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 25-én. Verrasztó Dávid negyedik lett. MTI/Kovács Tamás

Verrasztó Dávid negyedik lett vasárnap 400 méter vegyesúszásban a tokiói olimpián.

A 32 éves versenyző pillangón gyengén kezdett, utolsóként fordult a hátra, melyen megkezdte a felzárkózást, a mellet már ötödikként kezdte. Az utolsó 100 méteren, gyorson óriási verseny alakult ki a dobogós helyekért az amerikai Chase Kalisz mögött, azonban az FTC versenyzője, aki a harmadik helyen is haladt, kissé elfáradt, így 4:10.59 perces idővel negyedikként csapott a célba.

A címvédő Hosszú Katinka az ötödik, Mihályvári-Farkas Viktória pedig a hatodik helyen végzett vasárnap női 400 méter vegyesúszásban a tokiói olimpián.

A háromszoros ötkarikás bajnok Hosszú a táv nagy részében dobogós helyen haladt, az utolsó 150 méteren azonban visszaesett és 4:35.98 perccel ötödikként csapott célba. A mindössze 17 éves honfitársa 4:37.75-tel végzett pontszerző helyen karrierje első olimpiáján. Az aranyérmet a hazai Ohasi Jui nyerte meg 4:32.08 perces idővel.

Előző sztori

Lemaradt Szilágyi Áron aranyáról? Itt a döntő felvétele

Következő sztori

Férfi vízilabdázóink vereséggel kezdték az olimpiát