/

Ne menjen Röszke felé – ismét feltorlódott a sor a határnál

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szabadságukról Nyugat-Európából hazatérő és a nyaralásból visszainduló vendégmunkások miatt torlódás alakult ki a röszkei és a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyeken szombat délelőtt. A héten ez már a harmadik egymást követő nap, amikor többórásra nőtt a várakozási idő mind a belépő, mind a kilépő oldalon.

A személygépkocsival Szerbiába tartóknak a röszkei autópálya-határátkelőhelyen két, a Magyarországra érkezőknek három órát kell várakozniuk. Az autópálya-határátkelőhely belépő oldalán az autóbusszal érkezőknek is háromórás a várakozás.

Intenzív a forgalom a röszkei közúti átkelőnél is, ahol a belépő irányban már kétórás a sor.

A gyorsabb határátlépés érdekében érdemes a kisebb átkelőket választani!

Szerbia felé igénybe vehető az ásotthalmi, a kübekházi és a tiszaszigeti közúti határátkelőhely, mindkettő 7-től 19 óráig üzemel. A csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyen mindkét irányban két órát kell várakozni a határátlépésre.

A Románia felé utazók használhatják az egész nap működő nagylaki és kiszombori közúti átkelőt, vasárnaponként 7 és 15 óra között a magyar és román állampolgárok pedig választhatják a Csanádpalota-Nagylak közúti határátkelőhelyet is.

Az utazók a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről bővebben a rendőrség határinfó oldalán, illetve a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak.

via MTI

Előző sztori

Nemzetközi tudományos diákolimpián remekeltek magyar diákok, köztük egy szegedi lány is

Következő sztori

Az egykor súlyosan antiszemita és kirekesztő Tóth Péter állítja: szembenézett a hibáival!