Mórahalmi testvérgyilkosság: 10 év fegyház

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szegedi Törvényszék emberölés bűntette miatt – nem jogerősen – 10 év fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki megölte testvérét 2020 januárjában.

A vádlott még tavaly január 4-én ittas állapotban felkereste testvérét a korábban közösen lakott mórahalmi házukban, ahol a sértett ekkor egyedül volt. Ezután kettejük között vita és dulakodás alakult ki, amely során a vádlott egy alkalommal hátba szúrta a testvérét egy késsel.

Távozását megelőzően a vádlott a lakóingatlanban, valamint a két melléképületben tüzet gyújtott, amelynek következtében a sértett megfulladt. Nem volt az kétséget kizáróan megállapítható, hogy a vádlott a tűz keletkezésekor tudott arról, hogy a sértett még életben van, valamint az sem, hogy a sértett ekkor eszméleténél volt-e.

Ennek megfelelően a törvényszék a vádirat szerinti különös kegyetlenséggel történt elkövetést nem látta megállapíthatónak, így emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek a férfit. A bíróság döntése ellen az ügyészség a vádlott terhére jelentett be fellebbezést, míg a vádlott és védője a jogorvoslat bejelentésére 3 munkanap gondolkodási időt tartott fenn.

A törvényszék – nem végleges végzésével – a vádlott letartóztatását is fenntartotta a másodfokú eljárás befejezéséig, de legfeljebb a nem jogerős ítélettel kiszabott szabadságvesztés időtartamáig, mivel esetében a kiszabott büntetés tartamára figyelemmel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

Szegedi Törvényszék

Előző sztori

Vágányzár miatt pótlóbuszok lesznek Cegléd és Kiskunfélegyháza között vasárnaptól

Következő sztori

Tűzesetek, balesetek és a viharkárok adtak munkát a megyei tűzoltóknak szerdán