Szórakozás

Lépjen rá a Meseösvényre szombaton ön is a gyermekével

Lépjen rá a Meseösvényre szombaton ön is a gyermekével

2021. július 30., péntek
Lépjen rá a Meseösvényre szombaton ön is a gyermekével

Idén először rendezi meg az Otthon Segítünk Alapítvány (OSA) szegedi csapata július 31-én a kisgyermekeknek és családoknak szóló játékos, meséket megelevenítő ingyenes programját, a Meseösvényt.Szombaton délután három és este hét óra között lehet részt venni az eseményen.

Egy délutánra a mesék világába csöppenhetnek

A 2-10 éves gyerekeknek szóló rendezvény alkalmából benépesül a szegedi Stefánia sétány, mesés helyszíneken várják izgalmas feladatokkal, érdekes játékokkal a kicsiket. A résztvevők feldíszíthetik a Mézeskalács házikót, beléphetnek az Óriások és a Tündérek országába, de építhetnek Égig érő tornyot is. A bátrabbak megpróbálhatják legyőzni a Sárkányt és túljárhatnak a Török császár eszén.

A Meseösvényre lépő gyerekek a start állomásnál koronát vesznek fel, az állomáson kapott matricákkal díszítve teljesíthetik a feladatokat, mely után minden gyermek apró ajándékot kap.

Összesen 12 állomással, és kézműves kísérő programmal várják az családokat.

A program megvalósításában az Otthon Segítünk Alapítvány önkéntesei a közreműködők, akik egy olyan országos segítő szolgálat, amelyben szakemberek által felkészített önkéntesek ingyen, heti rendszerességgel, átlagosan 3-6 hónapig segítenek a családok otthonában.

Célunk segíteni a mindennapi tevékenységekben, a harmonikus családi élet kialakításában, a szülői készségek megerősítésében.

Az Otthon Segítünk Alapítvány az angliai Home Start program - amely 5 kontinensen és 22 országban működik - magyar megvalósítója. Egy preventív és hiánypótló tevékenységről beszélhetünk az OSA esetében, hiszen egyedülálló a szolgáltatásuk hazánkban. Az egyik fő céljuk a krízishelyzetek kialakulásának megelőzése, illetve kiemelt figyelmet fordítanak a sérült gyermekeket nevelő szülők segítésére is.

A leggyakoribb problémák, amelyekkel az OSA foglalkozik: első gyermek, egyszülős család, ikrek születése, több otthon lévő kisgyermek, magányosság, fáradtság, elszigeteltség érzése, tapasztalat, illetve társaság hiánya, vidéken-külföldön dolgozó házastárs.

A szombati eseményről a Facebookon is tájékozódhatnak:

Otthon Segítünk Alapítvány

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.