Kisebb kudarcok mellett egy magyar éremesély szombaton

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Tokió, 2021. július 24. Szilágyi Áron a venezuelai José Quintero elleni asszója közben a 32 között a férfi kardozók egyéni versenyében a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 24-én. Szilágyi Áron továbbjutott a nyolcaddöntõbe. MTI/Illyés Tibor

Felemásan indult a magyarok számára az első nap Tokióban,deSzilágyiÁroncsúcsraérhet.

Decsi Tamás és Szatmári András a legjobb 32 között búcsúzott a férfi kardozók egyéni versenyében, Szilágyi Áron viszont már az elődtőben jár, magyar idő szerint 12 órától kezdődik az éremcsata.

Mészáros Eszter 20. helyen végzett a női 10m légpuska kvalifikációjában, így nem jutott be a szám döntőjébe.

Csernoviczki Éva iponnal kezdett, de a második körben vereséget szenvedett világbajnok japán ellenfelétől.

Tokió, 2021. július 24. Csernoviczki Éva a japán Tonaki Funa ellen a nõi cselgáncsozók 48 kilogrammos súlycsoportjának nyolcaddöntõjében játszott mérkõzés közben a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Nippon Budokan arénában 2021. július 24-én. A magyar versenyzõ vereséget szenvedett. MTI/Czeglédi Zsolt

A Pergel Szandra – Szudi Ádám asztalitenisz vegyespáros 4-0-ra kikapott hongkongi ellenfelétől.

Gálos Roland ökölvívő a második menetben elszenvedett bordatörése ellenére végigküzdötte a mérkőzést, 5-0-ás vereséget szenvedett kazah riválisától.

Salim Omar vereséggel kezdett a taekwondósok versenyében, de olasz legyőzője már döntős, így a magyar sportolónak lehet esélye a vigaszágon egy szép szereplésre.

Kínai az első arany

A kínai Csian Jangé lett a tokiói olimpia első aranyérme, miután izgalmas végjátékban megnyerte a női légpuskások fináléját. A mindössze 21 éves sportlövő az orosz Anasztaszija Galasinával és a svájci Nina Christennel vívott óriási küzdelmet a kieséses rendszerű döntőben, melyben a 12. lövés után búcsúzott a nyolcasból a leggyengébb, majd minden második kör után újabb lövővel fogyatkozott a mezőny.

Képek a magyarokról
Előző sztori

Hivatalosan is elkezdődött a tokiói olimpia!

Következő sztori

Ha Budapestre készül, ezt nem árt ha elolvassa!