Közlekedés

Az első nyári hónapban 630 ezren utaztak vonattal a Balatonhoz

Az első nyári hónapban 630 ezren utaztak vonattal a Balatonhoz

2021. július 21., szerda
Az első nyári hónapban 630 ezren utaztak vonattal a Balatonhoz

Kiemelték: a jegyek mintegy 30 százalékát a MÁV alkalmazásán vagy a megújult ELVIRA felületén keresztül váltották.
Eddig több mint 9 ezer darab fogyott a vasúttárság különböző napijegy változataiból, az egy, illetve három napra érvényes Balaton 24/72 napijegyből, ami idén már a Volánbusz tóparti járataira is érvényes Duó változatban is megvásárolható - hívták fel a figyelmet.

A már a Balatonhoz is elérhető Okosjegyből több mint 14 ezret váltottak, ezek közel 9 százaléka első osztályra szólt - közölték. Ezzel a jegytípussal Budapestről az összes balatoni településre 2021 forintba kerül a másodosztályú utazás; Miskolcról, Szegedről, Nyíregyházáról, Debrecenből vagy Kecskemétről pedig akár 3299 forinttól el lehet jutni a Balatonhoz, Siófokra InterCity járattal.

Arról is beszámoltak, hogy az idén először emeletes, KISS motorvonatokkal is lehet utazni a Balaton déli partjához, továbbá az Utasellátó étkezőkocsik a hétvégi napokon átlagosan 500 embernek szolgáltak fel ételeket.

Az új típusú, olcsó, vonathoz kötött, Egyúti Balaton kerékpárjegyből egy hónap alatt több mint 101 ezer jegy kelt el országosan - jelezte a MÁV-Start. Azt is hozzátették, hogy június 16-tól tesztjelleggel a Volánbusz egyes autóbuszjáratain is magukkal vihetik az utasok a kerékpárokat.

A vasúttársaság arra kérte az utasokat, hogy a sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében jegy- és bérletvásárláskor részesítsék előnyben a MÁV applikációt vagy a megújult ELVIRA használatát.

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.