A szegedi Sárosi Laura kikapott a korábbi világelsőtől

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A riói olimpikon, a világranglistán 74. Sárosi Laura a rangsorban hatodik Ratchanok Intanon ellen lépett pályára, aki 2013-ban minden idők legfiatalabb világbajnoka lett női egyesben. Ezt megelőzően nem találkoztak még egymással. A korábbi világelső Intanon kezdte jobban a találkozót, gyors lábmunkájával és precíz ütéseivel ötpontos előnyre tett szert (8-3). A játszma második felében tovább nőtt a különbség, és bár Sárosi több labdamenetet is hosszúra tudott nyújtani, az ötödik kiemelt thaiföldi tollaslabdázó magabiztos játékkal 13 perc alatt megnyerte a szettet.

A folytatásban szorosan alakult a játék, 5-4-re is vezetett Sárosi, aki a mérkőzés leghosszabb, több bravúros ütést is tartalmazó labdamenetét is megnyerte. 7-7 után viszont ismét el tudott lépni Intanon (11-7), és a második játszma második fele is simábban alakult az első részénél. Intanon a klasszisát érvényesítve a szettet 17 perc, a mérkőzést fél óra alatt zárta le. 

Sárosi – aki a magyar tollaslabdázók közül elsőként immár második olimpiáján vesz részt – kedden a malajziai Soniia Cheah ellen játszik a csoportkörben. A trió élén végző játékos majd a nyolc közé jutásért folytatja. Korábban az ötkarikás játékok történetének első férfi magyar tollaslabdázója, Krausz Gergely két játszmában kikapott a J jelű hármasban az indonéz Anthony Sinisuka Gintingtől.

Eredmény, tollaslabda:
nők, N csoport:

Ratchanok Intanon (thaiföldi, 5.)-Sárosi Laura 2-0 (5, 10)


korábban:
férfiak, J csoport:

Anthony Sinisuka Ginting (indonéz, 5.)-Krausz Gergely 2-0 (13, 8)

Előző sztori

Bravúros magyar pont cselgáncsban

Következő sztori

Siklósi Gergely olimpiai ezüstérmes