Közélet

Újabb segítség: kormányzati pénzből újul meg az önkormányzati ingatlan

Újabb segítség: kormányzati pénzből újul meg az önkormányzati ingatlan

2021. június 16., szerda
Újabb segítség: kormányzati pénzből újul meg az önkormányzati ingatlan

Még hétfőn adtunk róla hírt, hogy közel 700 milliós támogatást adott az állam a a Szegedi Madách Imre Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolának - mindez a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg. Az önkormányzat tuilajdonában lévő iskola tornaterme még 2018-ban égett le, a tanároknak azóta is áthidaló megoldásokkal kell testnevelés órát tartaniuk.

Bár a városvezetés ahol lehet hangoztatja: a kormány forrást von el Szegedtől, és alig ad segítséget, ez most újabb vaskos cáfolatot nyert. Sokadszor érkezik komoly összeg Szegedre, pedig legtöbbször köszönet helyett a kritika a válasz a torony alól.

A Szegedi Tankerületi Központ (TTK), valamint a Madách Imre Általános Iskola intézményvezetője is megerősítette, hogy a 682 millió forintos állami támogatásból új tornatermet fognak építeni. Arról, hogy az összeg mikor érkezhet meg, illetve a projekt mikor veheti kezdetét szerettünk volna érdeklődni a TKK-nál, de erre már nem kaptunk választ.

Az iskola igazgatója, Pécskai Gabriella Rózsa hangsúlyozta, hogy intézményi szinten mindent biztosítanak majd, hogy zökkenőmentes legyen a fejlesztés. Lapunk kérdésére kiemelete:

három évig vártak valamilyen segítségre, és most rendkívül boldogak és hálásak,

hogy újra méltó módon tudnak majd a gyerekek részt venni a testnevelés órákon.

A leégett tornaterem egyelőre ugyanabban az állapotban marad, amilyenben most van, viszont az udvaron lévő barak tornaterem helyére egy teljesen új, komplex tornacsarnok épül, ami kosárlabdapálya méretű lesz. A terem átadása után a második lépcsőben régi tornateremet újítják fel-ennek a tervezése megkezdődött.

- Újabb komoly támogatást kapott Szeged a kormányzattól, ami egy sportos hagyományokkal rendelkező iskola diákjainak mindennapjait könnyíti meg.

A kormány ezzel a pénzzel most egy önkormányazti tulajdonú ingatlant fejleszt.

A munka nem állt meg, most azon dolgozunk, hogy a második lépcsőhöz szükséges anyagi forrásokat előteremtsük- mondta Bartók Csaba, a Fidesz szegedi elnöke, aki sokadszor lobbizott sikeresen Szegedért a kormánynál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.