Sport

Izgalmas mérkőzésen három góllal verte a Pick Szeged a Veszprémet

Izgalmas mérkőzésen három góllal verte a Pick Szeged a Veszprémet

2021. június 2., szerda
Izgalmas mérkőzésen három góllal verte a Pick Szeged a Veszprémet

K&H férfi kézilabda liga, bajnoki döntő, első mérkőzés
MOL-Pick Szeged–Telekom Veszprém 31–28 (14–14)
Újszegedi Sportcsarnok, 2600 néző. Vezeti: Horváth, Marton.
MOL-Pick Szeged: Alilovic – Radivojevics 4/4, Kaspárek 4, Bombac 4, Bánhidi 4, Bodó 5, Källman 4. Csere: Mikler (kapus), Gaber, Mackovsek 1, M. Stranovky, Canellas 2/1, Sostaric, Zsitnyikov 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Telekom Veszprém: Corrales – Gas. Marguc 3, Yahia 6/2, Blagotinsek, Ligetvári, Nilsson 7, Manaszkov 4. Csere: Cupara (kapus), Lékai, P. Nenadics 7/2, Moraes, Tönnesen 1, Mahé, Maqueda. Vezetőedző: David Davis.
Hétméteres: 6/5, ill. 6/4.
Kiállítás: 8, ill. 8 perc.

Így ünnepeltek a szegediek a mérkőzést követően:

Sándor Judit galériája:

Percről percre tudósításunk a mérkőzésről:

60. perc: "Indul a busz, indul a busz!" - skandálja a szegedi a publikum. Bombacs pontatlan kísérlete után Margucs révén kozmetikázta az eredményt a Veszprém, de így is három góllal nyert a MOL-Pick Szeged. A végeredmény 31-28.

59. perc: Mackovsek a kelletnél keményebben védekezett, emberhátrányban fejezi be a meccset a MOL-Pick Szeged. A vendégek elszórták a labdát, egy perccel a vége előtt négy gól a különbség. Szegedi időkérés. 31-27.

58. perc: Bombacs kipókhálózta a jobb felsőt. Tonnesen kiállítása miatt két percre megfogyatkozott a vendég csapat, Canellas góljával kihasználta az emberelőnyt a Pick. Először vezet néggyel a Szeged, időt kérnek a vendégek. 31-27.

55. perc: Mahé távoli lökete jócskán kapu fölé ment, nem úgy, mint a másik oldalon Bodó rakétája, ami megállíthatatlanul süvített a léc alá. Manaszkov kapufája után Juan Carlos Pastor időt kért. 29-27.

53. perc: Yahia ziccerét földöntúli bravúrral védte Alilovics. Bánhidi kiharcolt egy hetest, amit Radivojevics a kapu fölé perdített. Manaszkov a baloldalról betalált. A túloldalon Bombacsot gyalulta le Margucs, nem csoda a két perc. Az esetért járó hétmétereshez ezúttal Canellas állt oda, és milyen jól tette, újra vezet a Pick! 28-27.

51. perc: Bevált a veszprémi kapuscsere: Cupara hárította Bodó átlövését. A túloldalon Nilsson zsinórban harmadik góljával egyenlítettek a bakonyiak. Bodó álompasszát Bánhidi gólra váltotta, ismét előny a hazaiaknál! 27-26.

49. perc: Kasparek nevéhez fűződik az újabb szegedi találat. Nenadics bepattintotta Mikler lábai alatt a labdát. Bodó bombájára Nilsson azonnal válaszolt. 26-25.

47. perc: Nilsson először volt eredményes a második félidőben. Zsitnyikov gyakorlatilag nullszögből lőtt hatalmas gólt. Lékai betört Gaber és Bánhidi között, utóbbi szabálytalan volt, két percre kiállították, ráadásul heteshez jutott a Veszprém. A becserélt Alilovics nem tudott hárítani. 24-23.

45. perc: Gaber ziccerét védte Corrales, majd Bombacs pimasz betöréssel kiharcolt egy hétméterest. Radivojevics továbbra is hibátlanul végzi el a heteseket. Megint kettővel megy a Szeged. 23-21.

43. perc: Nem túl népszerű a játékvezető páros jelenleg: előbb érvénytelenítettek egy szegedi találatot, majd befújtak egy véleményes hetest a Veszprémnek. Talán a sors igazsága, hogy a büntető a kapufán csattant. Bánhidi révén ismét vezet a Pick! 22-21.

41. perc: Kár volna tagadni, hogy szép gólt lőtt Nenadics, Bombacs labdavesztését Manaszkov könyörtelenül kihasználta. Gyorsan odalett a szegedi előny. 21-21.

39. perc: Yahia életerős lövését kivédte Mikler, Corrales hasonlóan nagy bravúrt produkált Radivojevics helyzeténél, Zsitnyikov lövésénél viszont már tehetetlennek bizonyult. Kétgólos szegedi vezetésnél időt kér a Veszprém. 21-19.

38. perc: Nenadics szép testcsellel teremtet lövőhelyzetet magának, amit ki is használt. A Veszprém elszórakozott egy gyors ellentámadást, a túloldalon Bombacs büntette meg a gyermeteg hibát. Mikler első védését követően Kallman góljával átvette a vezetést a Szeged! 20-19.

36. perc: Bánhidi beállóból egalizált, Yahia egy szép szóló után hamar válaszolt. A túloldalon Kallman sem tétlenkedik, ezúttal a bal szélről vette be a bakonyi kaput. 18-18.

34. perc: Mackovsek harcolt ki hetest a Szegednek. Hiába állt be Cupara, ő sem tudta hárítani Radivojevics büntetőjét. Manaszkov a baloldalról a kapufa segítségével vette be a szegedi kaput. 16-17.

32. perc: Mikler Rolanddal a kapuban kezdte a második félidőt a Szeged. Blagotinsek harcolt ki hétméterest Kallman mellett. A büntetőt Nenadics értékesítette. Zsitnyikov pályára lépett és azonnal góllal hálálta meg a bizalmat. A túloldalon Bánhidi védekezett túl keményen, a veszprémi hétméterest ezúttal Yahia váltotta gólra. 15-16.

A szünetben: MOL-Pick Szeged – Telekom Veszprém 14-14

30. perc: Bombacs passzív jelzésnél bődületesen nagy gólt ragasztott Corrales kapujába. Harmincnégy másodperccel a szünet előtt David Davis is időt kért. Tonnesen-góllal zárult az első játékrész, amely után 14-14-es állással vonulhatnak pihenőre a csapatok.

29. perc: Bánhidi rántotta le ellenfelét, két percet kapott érte. A vendégek hetesét Nenadics a léc alá vágta. Szegedi időkérés másfél perccel a félidő vége előtt. 13-13.

28. perc: Alilovics újabb szenzációs védését követően extázisban a csarnok, kiegészült közben a házigazda. Bodó bejátszása után Gaber elől elhalászták a labdát, a szerelést Ligetvári bánta, aki kissé szédülten sántikált le a kispadhoz. 13-12.

27. perc: Canellas kiállítása miatt két percre megfogyatkozott a MOL-Pick Szeged, Margucs révén azonnal élt az emberelőny kínálta lehetőséggel a Veszprém. Bodó rakétája majd szétforgácsolta a keresztlécet, a kipattanót Bánhidi begyűjtötte, majd faultolták. A jogos hétméterest Radivojevics ezúttal is gólra váltotta. 13-12.

25. perc: Manaszkov ismét lövőhelyzetbe került, elegáns megmozdulása után a keresztléc hárított, Nenadics lövése azonban már a hálóban kötött ki. Bodó szerencsére továbbra is megállíthatatlan, ismét egy ragyogó átlövéssel ugrasztotta talpra az Újszegedi Sportcsarnok közönségét. 12-11.

23. perc: Mackovsek is megszerezte első gólját a mérkőzésen, Manaszkov a bal szélről azonnal válaszolt. Bombacs passzívnál, talpról átlőtte a veszprémi falat. 11-10.

22. perc: Nenadics gólja után egy végletekig kijátszott akciót követően Gaber kapta beállóban a labdát, de két veszprémi között óriásit kapott a szlovén játékos. Ápolásra és törlésre volt szükség. Az esetért Morales könyöklés miatt piros lapot, a MOL-Pick Szeged hétméterest kapott, amit Radivojevics higgadtan értékesített. 9-9.

20. perc: Nilsson beállóból ismét megzörgette a szegedi hálót, a veszprémi szurkolótábor elismerően kezdte skandálni a nevét. Bodó egyelőre a szegediek egyik legjobbja, ezúttal is nagy gólt ragasztott Corrales hálójába. 8-8.

18. perc: Bodó hihetetlen magasságokba emelkedve eresztett meg egy védhetetlen lövést. Kiváló védekezés után Kallman fordulhatott ziccerben és ki is használta a kínálkozó lehetőséget. Ismét egyenlő az állás 7-7.

17. perc: A szegedi védekezést dicséri, hogy Nenadics lövése jócskán kapu fölé szállt, igaz a túloldalon sem rezdült a háló Bombacs kísérleténél. Nenadics ezúttal ajtó-ablak helyzetben kapta a labdát, de Alilovics szenzációs mozdulattal hárított. Nilsson góljával először megy kettővel a Veszprém. 5-7.

15. perc: Nilsson is feliratkozott a gólszerzők közé, azonnal jött a válasz Kasparektől. Margucs csendesítette el egy pillanatra a csarnokot, Bánhidi ziccert rontott. 5-6.

13. perc: Yahia harmadik góljával ismét átvette a vezetést a bakonyi alakulat, igaz, nem sokáig, mert Bodó átlövésére ezúttal nem volt ellenszere a vendégeknek 4-4.

11. perc: Nenadics ziccerét ugyan kivédte Alilovics, de hetest kaptak a vendégek. Margucs büntetőjét lábbal védte a szegedi hálóőr. Bodó bombáját üggyel-bajjal de megfogta Coralles. Marad a 3-3.

Így búcsúztatta a szegedi szurkolótábor a csapatkapitányt, Jonas Källmant:

8. perc: Nagyon masszívan védekeztek a hazaiak, Yahia azonban passzívnál átlőtte a falat. Bombacs ügyes mozgással lövőhelyzetet teremtett magának, de Corrales kivédte a ziccerét. A szegedi B-közép egy nagy Kallmant ábrázoló molinóval és "Jonas, Jonas" rigmussal tiszteleg a távozó csapatkapitány előtt. Időközben a bakonyiak kiegyenlítettek. 3-3.

7. perc: Nenadics átlövését lábbal védte Alilovics, a túloldalon Bánhidi beállóból megszerezte első gólját a meccsen. Kiegészült közben a Veszprém. 3-1.

5. perc: Alilovics első védése után Lékai a kipattanót fölé vágta. Manaszkov kétperces kiállításban részesült, Kasparek azonnal gólra váltotta az emberelőnyt. Fordít a Szeged! 2-1.

2. perc: A szegediek kezdték a találkozót, az első gólt azonban Yahia révén a vendégek szerezték egy gyors kontrából. Bodó átlövése a blokkról ment mellé, a játékvezető azonban a veszprémieknek ítélte a labdát. Kasparek cunderből egalizált. 1-1.

18:58: A kezdést megelőzően Bánhidi Bence óriási üdvrivalgás közepette vehette át a 2020 legjobb kézilabdázójának járó díjat. Szintén külön díjban részesült a visszavonulását nemrégiben bejelentő Illyés Ferenc, aki játékosként megfordult a Szeged és a Veszprém csapataiban is.

18:56: Kitörő vastapssal fogadta a közönség Jonas Källmant, aki idén nyáron hét év után távozik a MOL-Pick Szeged csapatától. A svéd csapatkapitány egy-egy EHF Kupát, bajnokságot és Magyar Kupát nyert eddig a Tisza-partiakkal és ő lett minden idők legeredményesebb szegedi játékosa a BL-ben 325 góllal.

18:55: Érkeznek a csapatok a küzdőtérre, mindkét együttes a hagyományos színösszeállításait használja ma este, a szegediek kékben, a bakonyiak pirosban játszanak majd.

18:45: Sok szeretettel köszöntjük a SzegedMa olvasóit az Újszegedi Sportcsarnokból, ahol rövidesen kezdetét veszi a K&H férfi kézilabdaliga döntőjének első felvonása. A szurkolók folyamatosan áramlanak a csarnokba, a hangulatra ezúttal nem lehet panasz!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.