KÉPGALÉRIA!

Izgalmas mérkőzésen három góllal verte a Pick Szeged a Veszprémet

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A MOL-Pick Szeged 31-28-ra legyőzte az ősi rivális Telekom Veszprém csapatát az Újszegedi Sportcsarnokban a kézilabda NB I. döntőjének első mérkőzésén. A párharc második felvonását szombaton rendezik Veszprémben.

K&H férfi kézilabda liga, bajnoki döntő, első mérkőzés
MOL-Pick Szeged–Telekom Veszprém 31–28 (14–14)
Újszegedi Sportcsarnok, 2600 néző. Vezeti: Horváth, Marton.
MOL-Pick Szeged: Alilovic – Radivojevics 4/4, Kaspárek 4, Bombac 4, Bánhidi 4, Bodó 5, Källman 4. Csere: Mikler (kapus), Gaber, Mackovsek 1, M. Stranovky, Canellas 2/1, Sostaric, Zsitnyikov 3. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Telekom Veszprém: Corrales – Gas. Marguc 3, Yahia 6/2, Blagotinsek, Ligetvári, Nilsson 7, Manaszkov 4. Csere: Cupara (kapus), Lékai, P. Nenadics 7/2, Moraes, Tönnesen 1, Mahé, Maqueda. Vezetőedző: David Davis.
Hétméteres: 6/5, ill. 6/4.
Kiállítás: 8, ill. 8 perc.

Így ünnepeltek a szegediek a mérkőzést követően:

Sándor Judit galériája:

Percről percre tudósításunk a mérkőzésről:

60. perc: “Indul a busz, indul a busz!” – skandálja a szegedi a publikum. Bombacs pontatlan kísérlete után Margucs révén kozmetikázta az eredményt a Veszprém, de így is három góllal nyert a MOL-Pick Szeged. A végeredmény 31-28.

59. perc: Mackovsek a kelletnél keményebben védekezett, emberhátrányban fejezi be a meccset a MOL-Pick Szeged. A vendégek elszórták a labdát, egy perccel a vége előtt négy gól a különbség. Szegedi időkérés. 31-27.

58. perc: Bombacs kipókhálózta a jobb felsőt. Tonnesen kiállítása miatt két percre megfogyatkozott a vendég csapat, Canellas góljával kihasználta az emberelőnyt a Pick. Először vezet néggyel a Szeged, időt kérnek a vendégek. 31-27.

55. perc: Mahé távoli lökete jócskán kapu fölé ment, nem úgy, mint a másik oldalon Bodó rakétája, ami megállíthatatlanul süvített a léc alá. Manaszkov kapufája után Juan Carlos Pastor időt kért. 29-27.

53. perc: Yahia ziccerét földöntúli bravúrral védte Alilovics. Bánhidi kiharcolt egy hetest, amit Radivojevics a kapu fölé perdített. Manaszkov a baloldalról betalált. A túloldalon Bombacsot gyalulta le Margucs, nem csoda a két perc. Az esetért járó hétmétereshez ezúttal Canellas állt oda, és milyen jól tette, újra vezet a Pick! 28-27.

51. perc: Bevált a veszprémi kapuscsere: Cupara hárította Bodó átlövését. A túloldalon Nilsson zsinórban harmadik góljával egyenlítettek a bakonyiak. Bodó álompasszát Bánhidi gólra váltotta, ismét előny a hazaiaknál! 27-26.

49. perc: Kasparek nevéhez fűződik az újabb szegedi találat. Nenadics bepattintotta Mikler lábai alatt a labdát. Bodó bombájára Nilsson azonnal válaszolt. 26-25.

47. perc: Nilsson először volt eredményes a második félidőben. Zsitnyikov gyakorlatilag nullszögből lőtt hatalmas gólt. Lékai betört Gaber és Bánhidi között, utóbbi szabálytalan volt, két percre kiállították, ráadásul heteshez jutott a Veszprém. A becserélt Alilovics nem tudott hárítani. 24-23.

45. perc: Gaber ziccerét védte Corrales, majd Bombacs pimasz betöréssel kiharcolt egy hétméterest. Radivojevics továbbra is hibátlanul végzi el a heteseket. Megint kettővel megy a Szeged. 23-21.

43. perc: Nem túl népszerű a játékvezető páros jelenleg: előbb érvénytelenítettek egy szegedi találatot, majd befújtak egy véleményes hetest a Veszprémnek. Talán a sors igazsága, hogy a büntető a kapufán csattant. Bánhidi révén ismét vezet a Pick! 22-21.

41. perc: Kár volna tagadni, hogy szép gólt lőtt Nenadics, Bombacs labdavesztését Manaszkov könyörtelenül kihasználta. Gyorsan odalett a szegedi előny. 21-21.

39. perc: Yahia életerős lövését kivédte Mikler, Corrales hasonlóan nagy bravúrt produkált Radivojevics helyzeténél, Zsitnyikov lövésénél viszont már tehetetlennek bizonyult. Kétgólos szegedi vezetésnél időt kér a Veszprém. 21-19.

38. perc: Nenadics szép testcsellel teremtet lövőhelyzetet magának, amit ki is használt. A Veszprém elszórakozott egy gyors ellentámadást, a túloldalon Bombacs büntette meg a gyermeteg hibát. Mikler első védését követően Kallman góljával átvette a vezetést a Szeged! 20-19.

36. perc: Bánhidi beállóból egalizált, Yahia egy szép szóló után hamar válaszolt. A túloldalon Kallman sem tétlenkedik, ezúttal a bal szélről vette be a bakonyi kaput. 18-18.

34. perc: Mackovsek harcolt ki hetest a Szegednek. Hiába állt be Cupara, ő sem tudta hárítani Radivojevics büntetőjét. Manaszkov a baloldalról a kapufa segítségével vette be a szegedi kaput. 16-17.

32. perc: Mikler Rolanddal a kapuban kezdte a második félidőt a Szeged. Blagotinsek harcolt ki hétméterest Kallman mellett. A büntetőt Nenadics értékesítette. Zsitnyikov pályára lépett és azonnal góllal hálálta meg a bizalmat. A túloldalon Bánhidi védekezett túl keményen, a veszprémi hétméterest ezúttal Yahia váltotta gólra. 15-16.

A szünetben: MOL-Pick Szeged – Telekom Veszprém 14-14

30. perc: Bombacs passzív jelzésnél bődületesen nagy gólt ragasztott Corrales kapujába. Harmincnégy másodperccel a szünet előtt David Davis is időt kért. Tonnesen-góllal zárult az első játékrész, amely után 14-14-es állással vonulhatnak pihenőre a csapatok.

29. perc: Bánhidi rántotta le ellenfelét, két percet kapott érte. A vendégek hetesét Nenadics a léc alá vágta. Szegedi időkérés másfél perccel a félidő vége előtt. 13-13.

28. perc: Alilovics újabb szenzációs védését követően extázisban a csarnok, kiegészült közben a házigazda. Bodó bejátszása után Gaber elől elhalászták a labdát, a szerelést Ligetvári bánta, aki kissé szédülten sántikált le a kispadhoz. 13-12.

27. perc: Canellas kiállítása miatt két percre megfogyatkozott a MOL-Pick Szeged, Margucs révén azonnal élt az emberelőny kínálta lehetőséggel a Veszprém. Bodó rakétája majd szétforgácsolta a keresztlécet, a kipattanót Bánhidi begyűjtötte, majd faultolták. A jogos hétméterest Radivojevics ezúttal is gólra váltotta. 13-12.

25. perc: Manaszkov ismét lövőhelyzetbe került, elegáns megmozdulása után a keresztléc hárított, Nenadics lövése azonban már a hálóban kötött ki. Bodó szerencsére továbbra is megállíthatatlan, ismét egy ragyogó átlövéssel ugrasztotta talpra az Újszegedi Sportcsarnok közönségét. 12-11.

23. perc: Mackovsek is megszerezte első gólját a mérkőzésen, Manaszkov a bal szélről azonnal válaszolt. Bombacs passzívnál, talpról átlőtte a veszprémi falat. 11-10.

22. perc: Nenadics gólja után egy végletekig kijátszott akciót követően Gaber kapta beállóban a labdát, de két veszprémi között óriásit kapott a szlovén játékos. Ápolásra és törlésre volt szükség. Az esetért Morales könyöklés miatt piros lapot, a MOL-Pick Szeged hétméterest kapott, amit Radivojevics higgadtan értékesített. 9-9.

20. perc: Nilsson beállóból ismét megzörgette a szegedi hálót, a veszprémi szurkolótábor elismerően kezdte skandálni a nevét. Bodó egyelőre a szegediek egyik legjobbja, ezúttal is nagy gólt ragasztott Corrales hálójába. 8-8.

18. perc: Bodó hihetetlen magasságokba emelkedve eresztett meg egy védhetetlen lövést. Kiváló védekezés után Kallman fordulhatott ziccerben és ki is használta a kínálkozó lehetőséget. Ismét egyenlő az állás 7-7.

17. perc: A szegedi védekezést dicséri, hogy Nenadics lövése jócskán kapu fölé szállt, igaz a túloldalon sem rezdült a háló Bombacs kísérleténél. Nenadics ezúttal ajtó-ablak helyzetben kapta a labdát, de Alilovics szenzációs mozdulattal hárított. Nilsson góljával először megy kettővel a Veszprém. 5-7.

15. perc: Nilsson is feliratkozott a gólszerzők közé, azonnal jött a válasz Kasparektől. Margucs csendesítette el egy pillanatra a csarnokot, Bánhidi ziccert rontott. 5-6.

13. perc: Yahia harmadik góljával ismét átvette a vezetést a bakonyi alakulat, igaz, nem sokáig, mert Bodó átlövésére ezúttal nem volt ellenszere a vendégeknek 4-4.

11. perc: Nenadics ziccerét ugyan kivédte Alilovics, de hetest kaptak a vendégek. Margucs büntetőjét lábbal védte a szegedi hálóőr. Bodó bombáját üggyel-bajjal de megfogta Coralles. Marad a 3-3.

Így búcsúztatta a szegedi szurkolótábor a csapatkapitányt, Jonas Källmant:

8. perc: Nagyon masszívan védekeztek a hazaiak, Yahia azonban passzívnál átlőtte a falat. Bombacs ügyes mozgással lövőhelyzetet teremtett magának, de Corrales kivédte a ziccerét. A szegedi B-közép egy nagy Kallmant ábrázoló molinóval és “Jonas, Jonas” rigmussal tiszteleg a távozó csapatkapitány előtt. Időközben a bakonyiak kiegyenlítettek. 3-3.

7. perc: Nenadics átlövését lábbal védte Alilovics, a túloldalon Bánhidi beállóból megszerezte első gólját a meccsen. Kiegészült közben a Veszprém. 3-1.

5. perc: Alilovics első védése után Lékai a kipattanót fölé vágta. Manaszkov kétperces kiállításban részesült, Kasparek azonnal gólra váltotta az emberelőnyt. Fordít a Szeged! 2-1.

2. perc: A szegediek kezdték a találkozót, az első gólt azonban Yahia révén a vendégek szerezték egy gyors kontrából. Bodó átlövése a blokkról ment mellé, a játékvezető azonban a veszprémieknek ítélte a labdát. Kasparek cunderből egalizált. 1-1.

18:58: A kezdést megelőzően Bánhidi Bence óriási üdvrivalgás közepette vehette át a 2020 legjobb kézilabdázójának járó díjat. Szintén külön díjban részesült a visszavonulását nemrégiben bejelentő Illyés Ferenc, aki játékosként megfordult a Szeged és a Veszprém csapataiban is.

18:56: Kitörő vastapssal fogadta a közönség Jonas Källmant, aki idén nyáron hét év után távozik a MOL-Pick Szeged csapatától. A svéd csapatkapitány egy-egy EHF Kupát, bajnokságot és Magyar Kupát nyert eddig a Tisza-partiakkal és ő lett minden idők legeredményesebb szegedi játékosa a BL-ben 325 góllal.

18:55: Érkeznek a csapatok a küzdőtérre, mindkét együttes a hagyományos színösszeállításait használja ma este, a szegediek kékben, a bakonyiak pirosban játszanak majd.

18:45: Sok szeretettel köszöntjük a SzegedMa olvasóit az Újszegedi Sportcsarnokból, ahol rövidesen kezdetét veszi a K&H férfi kézilabdaliga döntőjének első felvonása. A szurkolók folyamatosan áramlanak a csarnokba, a hangulatra ezúttal nem lehet panasz!

Előző sztori

Egy nap alatt elfogták a szegedi rendőrök a kerékpártolvajt

Következő sztori

Békésen ügető lovat fogtak be Újszegeden