Közélet

Semmelweis-díjat kapott a Fogorvostudományi Kar tanára

Semmelweis-díjat kapott a Fogorvostudományi Kar tanára

2021. június 29., kedd
Semmelweis-díjat kapott a Fogorvostudományi Kar tanára

Semmelweis-napi elismeréseket adott át az emberi erőforrások minisztere kedden a Pesti Vigadóban - írja az MTI. A díjazottak között van Nagy Katalin, az SZTE Fogorvostudományi Karának tanszékvezető egyetemi tanárais.

Kásler Miklós megjegyezte, a koronavírus-járvány elején, amikor jóformán semmit nem lehetett tudni a vírusról, a betegség terjedéséről és lefolyásáról, ő maga isSemmelweishez hasonlóan járt el: patológus professzorokat kért meg, hogy a betegségben elhunytakat vizsgálva határozzák meg a patológiai folyamatokat, majd a betegség klinikai lefolyását a patológiai eredményekkel összevetve próbálták értelmezni.

SemmelweisIgnác szellemisége tehát ma is "itt van közöttünk" - mondta a miniszter.

Az ünnepségen Nagy Katalin mellett Semmelweis-díjban részesült Csanádi Zoltán Géza, aDebreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar Kardiológiai Intézetének intézetvezető egyetemi tanára, Komoly Sámuel, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Neurológiai Klinika egyetemi tanára, valamint Kovács Gábor László, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Laboratóriumi Medicina Intézetének professor emeritusa.

Prof. Dr. Nagy Katalin tanszékvezetői tevékenysége mellett jelenleg a Magyar Rektori Konferencia nemzetközi tanácsadója, a Magyar Fogorvosok Egyesületének elnöke, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériumában a KöznevelésértFelelős Államtitkár tanácsadója.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.