/
KÉPGALÉRIA!

Rendőri felvezetéssel érkeztek Szegedre Sissi ereklyéi

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Újabb szakaszába lépett a szegedi Sisi-kiállítás előkészítése.  Kedden délután, rendőri felvezetés mellett megérkeztek Szegedre a nagyszabású Sisi-kiállítás műtárgyai. 

Kiemelten biztosított, komoly értékű kiállítási darabak érkeztek kedden délután Szegedre. A kollekció Budapestről, a Magyar Nemzeti Múzeumból indult és Erzsébet királyné, vagy ahogy a leggyakrabban említik Sisi ereklyéiből állt.  A szállítmánnyal érkezett a Sisi-kiállítás legkülönlegesebb tárgya is: az az eredeti ruhaderék, melyet Erzsébet királyné 1898-ban, meggyilkolása pillanatában viselt Genfben. Az ikonikus ruhadarabra kiemelt műtárgyvédelmi előírások vonatkoznak, így például az érkezés után nem lehet kicsomagolni azonnal, mert hosszasabb „pihentetési” időre van szüksége, amíg alkalmazkodik az új klimatikus viszonyokhoz. A ruhaderék mellett különböző, Sisihez köthető ruhadarabokat, használati tárgyakat is bemutatnak majd a kiállításon számos festmény, szobor és egyéb érdekes műtárgy mellett.

A Sisi-kiállítást június 26-án, a Múzeumok Éjszakáján nyitják meg a Móra Ferenc Múzeumban. A kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeum és a Móra Ferenc Múzeum közös tárlata.

Fotó: Sándor Judit

Előző sztori

Nem jár több Flirt-vonat Szegedre, de új buszok jönnek

Frissítve
Következő sztori

Újabb “konstruktív” megbeszélése volt Nemesi Pálnak