Rendőri felvezetéssel érkezik Szegedre a Sisi-kiállítás

Kedden, rendőri kísérettel érkezik a leendő Sisi-kiállítás kollekciója a Móra Ferenc Múzeumba. Ekkor érkezik meg a tárlat legkülönlegesebb darabja is: az eredeti ruhaderék, melyben Erzsébet királynét meggyilkolták.

Rendőri felvezetés mellett érkeznek Szegedre a nagyszabású Sisi-kiállítás műtárgyai kedden délután. A kollekció Budapestről, a Magyar Nemzeti Múzeumból indul majd útnak, és végig rendőri kísérettel fog haladni a Móra Ferenc Múzeum felé.

Ekkor érkezik Szegedre a Sisi-kiállítás legkülönlegesebb tárgya is: az az eredeti ruhaderék, melyet Erzsébet királyné 1898-ban, meggyilkolása pillanatában viselt Genfben. Az ikonikus ruhadarabra kiemelt műtárgyvédelmi előírások vonatkoznak: rendkívül körültekintően kell kezelni. Az érkezés után például nem lehet kicsomagolni azonnal, mert hosszasabb „pihentetési” időre van szüksége, amíg alkalmazkodik az új klimatikus viszonyokhoz. A ruhaderék mellett különböző, Sisihez köthető ruhadarabokat, használati tárgyakat is bemutatnak majd a kiállításon számos festmény, szobor és egyéb érdekes műtárgy mellett.

A Sisi-kiállítást június 26-án, a Múzeumok Éjszakáján nyitják meg a Móra Ferenc Múzeumban.

Előző sztori

Dömping volt a hétvégén a határátkelőknél

Frissítve!
Következő sztori

FERTŐZÉSVESZÉLY: legalább egy hete aszalódik egy döglött patkány a Vértónál