Orbán Viktor: a magyarok barátként és keresztény testvérként tekintenek a szlovénekre

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Ljubljana, 2021. június 25. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök a szlovén államiság 30. évfordulója és Szlovéniának az Európai Unió Tanácsában betöltendõ elnöksége alkalmából rendezett állami ünnepségen Ljubljanában 2021. június 25-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A magyarok barátként és keresztény testvérként tekintenek a szlovénekre, és örülnek annak, hogy szomszédok lehetnek – mondta Orbán Viktor miniszterelnök péntek este Ljubljanában, a szlovén államiság 30. évfordulója és Szlovéniának az Európai Unió Tanácsában betöltendő elnöksége alkalmából rendezett állami ünnepségen.

A miniszterelnök kiemelte: “ha a magyarok Szlovéniába jönnek, egy gyönyörű országot látunk. Amikor a szlovén történelemkönyvet kinyitjuk, egy évezredes nép sorsát olvassuk”.

“Önök harminc éve hatalmas lélekjelenléttel és bátorsággal, szinte fegyvertelenül kivívták a függetlenségüket és szabadságukat. Az egész világ megértette, hogy Szlovénia a bátrak hazája, aki visszaköveteli a saját országát” – hangsúlyozta.

Előző sztori

Bartók fülével

Következő sztori

Magyarország a kontinens egyik legnagyobb szarvasgomba-exportőre