Sport

Mikler Roland elárulta, szerinte mi volt a bajnoki siker kulcsa

Mikler Roland elárulta, szerinte mi volt a bajnoki siker kulcsa

2021. június 9., szerda
Mikler Roland elárulta, szerinte mi volt a bajnoki siker kulcsa

A 36 esztendős hálóőr emlékeztetett, nagyon hullámzó teljesítményt produkáltak az idény elején, nehezen tudtak a koronavírus-helyzetből talpra állni, de szerencsére sikerült. Kiemelte, a Kiel elleni BL-kiesést követően már nem lehetett más céljuk, minthogy a bajnokságban jól szerepeljenek. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, a sok elmaradt mérkőzés miatt nagy erőket kellett mozgósítani, hogy bejussanak a döntőbe.

Megemlítette, hogy a Veszprém némi meglepetésre még a Final Four előtt búcsúzott a BL-től, így mentálisan kedvezőbb helyzetből várhatták a finálét a szegediek. Mikler kitért arra is, hogy nagyon jó kapcsolatot ápol kapustársával, Mirko Aliloviccsal, akivel félszavakkal is megértik egymást, ez pedig kiemelt jelentőséggel bírt a kétmeccses párharc során.

Nyerő duó
Mikler Roland és Mirko Alilovics korábban 2015-ben, 2016-ban, és 2017-ben is bajnoki címet szerzett a Telekom Veszprém játékosaként. A horvát kapus 2018-ban szerződött a kékekhez, míg Mikler egy évvel később tért vissza korábbi egyesületéhez. Mindkét játékos most először szerzett bajnoki aranyérmet szegediként.

Az immáron ötszörös magyar bajnok hálóőr elmondta, a hazai háromgólos győzelem kulcsfontosságú volt a végső győzelem szempontjából. Meglátása szerint a visszavágón nem csak megőrizni akarták az előnyt, hanem növelni is, ennek köszönhetően sikerült kettős győzelemmel abszolválni a finálét.

Mikler szót ejtett arról is, hogy a szurkolóknak óriási szerepe volt a sikerben, hiszen a vendégszektor csordulásig megtelt Veszprémben, ráadásul a győzelmet követően a hajnali órákban óriási ünneplésben volt részük az Újszegedi Sportcsarnok előtt. A válogatott kapus végezetül elmondta, a nyári szünetet családi körben pihenéssel tölti.

Hittek a sikerben
Juan Carlos Pastor vezetőedző a klub honlapjának azt mondta, csapatként voltak nagyon jók, és fontos volt a döntő előtt, hogy két hétig együtt tudtak edzeni és a sérültek nagy része is visszatérhetett. – A kulcs az volt, hogy együtt volt a keret, és elhitte mindenki, hogy ezt meg tudjuk csinálni. Fontos volt, hogy megnyertük az első meccset Szegeden, ez nagy erőt adott. A keret összes tagja hozzátett ehhez a sikerhez, pontosan tudta, hogy mi a dolga. Aki pályára lépett, tett ezért a győzelemért – fogalmazott a spanyol tréner.

Kiemelt kép: Pickhandball.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.