Krimi

Menekülni próbált, de elkapták a szentesi bankrablót

Menekülni próbált, de elkapták a szentesi bankrablót

2021. június 10., csütörtök
Menekülni próbált, de elkapták a szentesi bankrablót

Lezárták annak a tavaly decemberi ügynek a vizsgálatát a szentesi nyomozók, amiben egy helyi férfi félmillió forint készpénzt rabolt egy bankból. Alig két órán belül, menekülés közben fogták el az egyenruhások.

Fotó: police.hu

December 21-én kaptak bejelentést a rendőrök délután két óra előtt arról, hogy egy Szentes belvárosában lévő bankfiókot kiraboltak. Az elkövető egy ügyfelet fenyegetve követelt pénzt az alkalmazottaktól, és egyikük ötszázezer forint készpénzt adott át neki. Ezután a férfi távozott a helyszínről, ahol szerencsére senki sem sérült meg.

A rendőrök az adatgyűjtés során kiderítették, hogy az elkövető egy 24 éves szentesi lakos, aki taxival menekült Csongrádra, onnan pedig egy másik taxival Kiskunfélegyházára, ahol felszállt egy Budapest felé tartó vonatra. Mindeközben a Csongrád-Csanád megyei rendőrök felvették a kapcsolatot mind a Készenléti Rendőrséggel, mind a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitánysággal, akik a honvédség munkatársaival közösen még Kecskeméten elfogták az elkövetőt.

A pénzt szinte hiánytalanul találták meg a férfinál továbbá volt nála egy levél is, amiben a bűncselekményt tervelte ki. A meneküléshez és elrejtőzéshez szükséges ruhaneműkkel is rendelkezett. B. Krisztián ellen - őrizetbe vétele mellett - felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Szentesi Rendőrkapitányságon, kihallgatásán a férfi elismerte a tettét. A nyomozók kezdeményezték letartóztatását is, amelyet az illetékes bíróság 2020. december 23-án elrendelt.

Fotó: police.hu

police.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.