Megszűnhetnek a Fidesz-ellenes pártok: kormányra kerülve sem tudnának működni!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Működésképtelenek az ellenzéki pártok

Az ellenzéki pártok megszűnéséről, új pártstruktúra szükségességéről elsőként Mellár Tamás beszélt az ATV-ben. A Párbeszéd politikusa szerint ugyanis a jelenlegi formában a kormányellenes pártok alig tudnak működni és döntésképtelenek – kormányon is azok lennének.

Mellár azt mondta a műsorban, hogy szerinte

“ez az elaprózott pártstruktúra, ez semmiképpen sem tarható; sem ellenzékben nem működőképes, sem kormányon nem működőképes. Azért képzeljük el, hogy milyen egyeztetésekre lesz szükség, hogyha komoly törvényeket akarnak majd végigvinni”

– magyarázta.

Bár kitért a kérdés elől, de megerősítette, tud arról, hogy ez a folyamat már tényleg elindult a háttérben. Szerinte csak meg kell nézni, hogy az előválasztáson melyik párt melyiknek a javára lép vissza, és akkor már látszik is az orientáció.

Egy, vagy két nagy pártba olvadna a többi

Eredetileg az MSZP-ben uralkodó káoszról, kiszorítósdiról és konfliktusokról akartak beszélgetni Molnár Gyulával az ATV-ben, de végül ennél egy sokkal érdekesebb elszólás is akadt. Mint ismert, Molnár Gyula párttagságát felfüggesztette a baloldali párt, a politikus a DK frakcióban folytathatja, de “akart a fene DK-s lenni” – magyarázta.

Az MSZP érthetetlen kavarásainál azonban sokkal fontosabb volt az, amikor Molnár arról beszélt, akár meg is szűnhetnek a kormányellenes pártok. Felmerült ugyanis, hogy egy teljesen más pártstrukúrára lenne szükség az ellenzék esetében – ha nem nyernek, azért; ha nyernek, akkor meg azért. Vagyis akár az is előfordulhat, hogy

megszűnnek majd a pártok, és egy nagy egésszé, esetleg kettő nagyobbá olvadnak össze a mostani hatból

– lamentálgattak ezen a műsor végefelé.

Előző sztori

Koronavírus: 54 új fertőzött van, elhunyt 4 beteg

Következő sztori

Néphagyományok óvodai nevelésbe történő bevonását tanítják az Útravaló Táborban