Politika

Megszűnhetnek a Fidesz-ellenes pártok: kormányra kerülve sem tudnának működni!

Megszűnhetnek a Fidesz-ellenes pártok: kormányra kerülve sem tudnának működni!

2021. június 22., kedd
Megszűnhetnek a Fidesz-ellenes pártok: kormányra kerülve sem tudnának működni!

Működésképtelenek az ellenzéki pártok

Az ellenzéki pártok megszűnéséről, új pártstruktúra szükségességéről elsőként Mellár Tamás beszélt az ATV-ben. A Párbeszéd politikusa szerint ugyanis a jelenlegi formában a kormányellenes pártok alig tudnak működni és döntésképtelenek - kormányon is azok lennének.

Mellár azt mondta a műsorban, hogy szerinte

"ez az elaprózott pártstruktúra, ez semmiképpen sem tarható; sem ellenzékben nem működőképes, sem kormányon nem működőképes. Azért képzeljük el, hogy milyen egyeztetésekre lesz szükség, hogyha komoly törvényeket akarnak majd végigvinni"

- magyarázta.

Bár kitért a kérdés elől, de megerősítette, tud arról, hogy ez a folyamat már tényleg elindult a háttérben. Szerinte csak meg kell nézni, hogy az előválasztáson melyik párt melyiknek a javára lép vissza, és akkor már látszik is az orientáció.

Egy, vagy két nagy pártba olvadna a többi

Eredetileg az MSZP-ben uralkodó káoszról, kiszorítósdiról és konfliktusokról akartak beszélgetni Molnár Gyulával az ATV-ben, de végül ennél egy sokkal érdekesebb elszólás is akadt. Mint ismert, Molnár Gyula párttagságát felfüggesztette a baloldali párt, a politikus a DK frakcióban folytathatja, de "akart a fene DK-s lenni" - magyarázta.

Az MSZP érthetetlen kavarásainál azonban sokkal fontosabb volt az, amikor Molnár arról beszélt, akár meg is szűnhetnek a kormányellenes pártok. Felmerült ugyanis, hogy egy teljesen más pártstrukúrára lenne szükség az ellenzék esetében - ha nem nyernek, azért; ha nyernek, akkor meg azért. Vagyis akár az is előfordulhat, hogy

megszűnnek majd a pártok, és egy nagy egésszé, esetleg kettő nagyobbá olvadnak össze a mostani hatból

- lamentálgattak ezen a műsor végefelé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.