Krimi

Lerobbant kamionjával a török embercsempész

Lerobbant kamionjával a török embercsempész

2021. június 18., péntek
Lerobbant kamionjával a török embercsempész

Szanka Ferenc közölte, a letartóztatásban lévő férfit az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolják.

A vádirat szerint a sofőr tavaly - ismeretlenül maradt - megbízójával abban állapodott meg, hogy kamionnal illegális határátlépőket szállít Nyugat-Európába. Tavaly december 1-jén este 9-kor vett fel Csanádpalota külterületén kamionja rakterébe 31 szír és 14 iraki állampolgárt, akit embercsempészek juttattak át a zöldhatáron.

A férfi járművével az autópályán Budapest felé tartott, amikor lerobbant. A kamiont bevontatták egy szegedi szerelőműhelybe, ahol a munkások észrevették a határsértőket és értesítették a rendőrséget.

A nyomozás során kiderült az is, hogy a vádlott tavaly július 23-án 21, augusztus 23-án pedig 23 illegális határátlépőt vitt Ausztriába, illetve Szlovákiába.

Kiemelt képünk archív

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.