Július beköszöntével a kellemesebb nyár is visszatér

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmúlt időszak forró napjait a legfrisebb előrejelzés szerint tartósan felváltja a továbbra is meleg, de a kánikulánál jóval enyhébb nyár – írja az Időkép.

Szerdán északnyugaton már mérséklődik, máshol azonban még kitart a kánikula, keleten és délen 35-36 fokot mutathatnak a hőmérők. Napközben még csak néhol nyugaton, északnyugaton, estétől egy érkező hidegfront hatására már több helyen – nagyobb számban előreláthatóan az ország északi felén – alakulhatnak ki záporok zivatarok.

Július első napjára mindenhol enyhül a hőség,

A legmelegebb délutáni órákban már csak 25 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

Záporok, zivatarok leginkább északkeleten fordulhatnak elő, máshol csak néhol alakulhat ki egy-egy gyenge zápor. A nyugatira, északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik.

Pénteken és szombaton is többfelé szeles, kellemes hőmérsékletű nyári időre van kilátás, délutánonként 24-30 fokkal. A napos időszakok mellett gomolyfelhők képződnek, ezekből pedig pénteken főként északkeleten és néhol nyugaton, szombaton elszórtan fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Országos, az aszályt jelentősebben mérséklő csapadék azonban továbbra sincs kilátásban.

Előző sztori

Megvan a Szeged-Csanád GA harmadik nyári igazolása

Következő sztori

Szijjártó magyarázatot vár a Himnuszt megzavaró szivárványzászlós akció miatt a bajor belügyminisztertől