Meteor

Július beköszöntével a kellemesebb nyár is visszatér

Július beköszöntével a kellemesebb nyár is visszatér

2021. június 30., szerda
Július beköszöntével a kellemesebb nyár is visszatér

Az elmúlt időszak forró napjait a legfrisebb előrejelzés szerint tartósan felváltja a továbbra is meleg, de a kánikulánál jóval enyhébb nyár - írja az Időkép.

Szerdán északnyugaton már mérséklődik, máshol azonban még kitart a kánikula, keleten és délen 35-36 fokot mutathatnak a hőmérők. Napközben még csak néhol nyugaton, északnyugaton, estétől egy érkezőhidegfronthatására már több helyen - nagyobb számban előreláthatóan az ország északi felén - alakulhatnak ki záporok zivatarok.

Július első napjáramindenhol enyhül a hőség,

A legmelegebb délutáni órákban már csak 25 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

Záporok, zivatarok leginkább északkeleten fordulhatnak elő, máshol csak néhol alakulhat ki egy-egy gyenge zápor. A nyugatira, északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik.

Pénteken és szombatonis többfelé szeles, kellemes hőmérsékletű nyári időre van kilátás, délutánonként24-30 fokkal. A napos időszakok mellett gomolyfelhők képződnek, ezekből pedig pénteken főként északkeleten és néhol nyugaton, szombaton elszórtan fordulhatnak elő záporok, zivatarok. Országos, az aszályt jelentősebben mérséklő csapadék azonban továbbra sincs kilátásban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.