Hírzóna

Idős embert és kiskutyát is mentettek hétvégén a Csongrád-Csanád megyei tűzoltók

Idős embert és kiskutyát is mentettek hétvégén a Csongrád-Csanád megyei tűzoltók

2021. június 7., hétfő
Idős embert és kiskutyát is mentettek hétvégén a Csongrád-Csanád megyei tűzoltók

Pénteken két helyen is égett a száraz aljnövényzet megyénkben. Hódmezővásárhelyről és Üllésről érkezett lakossági bejelentés, melyet követően a helyi hivatásos egységek érkeztek a helyszínre. A tűzoltók rövid idő alatt körülhatárolták, majd elfojtották a lángokat. A beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem okozott károkat a környezetben, személyi sérülés egyik esetben sem történt. 

A berendezési tárgyak égtek egy lakatlan makói házban pénteken este. A makói tűzoltók egy vízsugárral végezték el az oltást, a tűz okának felderítésére vizsgálat indult. 

Teljes terjedelmében lángolt egy melléképület pénteken Apátfalván, a Szabadság utcában. A makói és a hódmezővásárhelyi tűzoltók érkeztek a helyszínre, ekkor már a főépület tetőszerkezetét is elérte a tűz. Az oltást követően a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat szakembere helyszíni szemlét hajtott végre. 

A gyalogosokat is veszélyeztette az a faág, amely szombaton hasadt le Hódmezővásárhelyen. A Juhász Gyula utcába riasztották a város hivatásos egységét, a tűzoltók motoros láncfűrész segítségével végezték el a műszaki mentést. Senki sem sérült meg. 

Csatornába szorult egy kiskutya szombaton Kistelek belterületén. Az úttest alatt átfutó árokból a négylábú önerejéből nem tudott kiszabadulni, a járókelők kérték a tűzoltók segítségét. A kisteleki katasztrófavédelmi őrs egysége, valamint a helyi önkéntes tűzoltók közös erővel szabadították ki a kutyát a csatornából. 

Egy idős ember elesett a lakásában vasárnap Makón, a Csillag utcában. A sérült önerejéből nem tudott ajtót nyitni a mentők munkatársainak. A makói tűzoltók a redőny befeszítésével nyitották fel a lezárt ingatlant, a beavatkozásnak köszönhetően a mentőszolgálat megkezdhette a sérült ellátását. 

Napok óta nem adott életjelet egy makói férfi. Vasárnap érkezett lakossági bejelentés a 112-es segélyhívóra, a hozzátartozók kérték a mentők és a tűzoltók segítségét. A lezárt, negyedik emeleti lakás bejárati ajtaját feszítették fel a makói hivatásos tűzoltók. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a mentők időben megkezdhették a sérült ellátását.

(csongrad.katasztrofavedelem.hu)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.