Harminc hektáros tűz, égő raktárhelyiség, szén-monoxid riasztás: ezekkel néztek szembe tegnap a tűzoltók

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mindennapossá váltak a kiszáradt növények okozta tűzesetek, amiket sorban hárítanak el a Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelem egységei.

Harminc hektáron égett a kiszáradt aljnövényzet kedden délután Csanyteleknél. A tűz a környező tanyákat és a gabonatáblákat is veszélyeztette. A csongrádi és a szentesi hivatásos tűzoltók több vízsugárral végezték ez oltást, körülhatárolták, majd elfojtották a lángokat. Senki sem sérült meg, a szakszerű beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem okozott komoly károkat a környezetben. 

Egy raktárhelyiségben csaptak fel a lángok kedden délután Szeged belvárosában, a tűz veszélyeztette az ott tárolt járműveket is. A szegedi hivatásos tűzoltók öt egysége érkezett a helyszínre, akik a katasztrófavédelmi műveleti szoltálat irányításával végezték el az oltást. A tűzben nem sérült meg senki, az anyagi kár jelentős. 

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő kedden délután egy szegedi lakásban. A szegeid tűzoltók mérőműszerei is kimutatták a megemelkedett koncentrációt, a gázszolgáltató a lakók biztonsága érdekében leválasztotta a háztartást a gázvezetékről. A jelzőkészüléknek köszönhetően senki sem sérült meg. 

Rosszulléte miatt nem tudott ajtót nyitni egy férfi Szegeden. A hozzátartozója kedden délután hívta a 112-es segélyhívót, jelzésére a szegedi tűzoltók kéziszerszámok segítségével nyitották fel a második emeleti lezárt lakást, majd a sérültet átadták a mentőknek.

Csongrád-Csanád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Előző sztori

11 éves gyermekével járt lopni a visszaeső bűnöző

Következő sztori

Ötven illegális bevándorló került elő egy román hűtőkamionból Nagylaknál