Balhé

Építkezésekre járt lopni, vádat emeltek ellene

Építkezésekre járt lopni, vádat emeltek ellene

2021. június 25., péntek
Építkezésekre járt lopni, vádat emeltek ellene

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség indított eljárást azzal a férfival szemben, aki tavaly számos alkalommal lopott villamossági eszközöket, berendezéseket építkezésekről és garázssorokról.

Építkezések alatt álló, emiatt nyitott szegedi ingatlanokba ment be a férfi, majd azokból szakszerűen kiszerelt villamossági eszközöket, - mint például kismegszakítókat, konnektorokat - de volt, hogy csak a rézvezetékeket tulajdonította el. Mindez 2020. áprilisa és júliusa között történt, az is előfordult, hogy valahova rendszeresen visszajárt lopni.

Emellett két garázssor tulajdonosainak is kárt okozott azáltal, hogy a villanyóraszekrényüket feltörte és abból almérőket, főkapcsolót és kismegszakítókat lopott el.

A vádlott által a sértetteknek okozott kár összege 2.500 és 250.000 forint közötti, míg az ellopott dolgok összértéke közel 600.000 forint volt. A járási ügyészség a férfit összesen 20 rendbeli, az eltulajdonítással érintett érték
szerint minősülő, üzletszerűen elkövetett lopás bűncselekményével vádolja. Ügyéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Kiemelt képünk illusztráció!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.