Építkezésekre járt lopni, vádat emeltek ellene

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség indított eljárást azzal a férfival szemben, aki tavaly számos alkalommal lopott villamossági eszközöket, berendezéseket építkezésekről és garázssorokról.

Építkezések alatt álló, emiatt nyitott szegedi ingatlanokba ment be a férfi, majd azokból szakszerűen kiszerelt villamossági eszközöket, – mint például kismegszakítókat, konnektorokat – de volt, hogy csak a rézvezetékeket tulajdonította el. Mindez 2020. áprilisa és júliusa között történt, az is előfordult, hogy valahova rendszeresen visszajárt lopni.

Emellett két garázssor tulajdonosainak is kárt okozott azáltal, hogy a villanyóraszekrényüket feltörte és abból almérőket, főkapcsolót és kismegszakítókat lopott el.

A vádlott által a sértetteknek okozott kár összege 2.500 és 250.000 forint közötti, míg az ellopott dolgok összértéke közel 600.000 forint volt. A járási ügyészség a férfit összesen 20 rendbeli, az eltulajdonítással érintett érték
szerint minősülő, üzletszerűen elkövetett lopás bűncselekményével vádolja. Ügyéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Kiemelt képünk illusztráció!

Előző sztori

Még ma is kánikula lesz

Következő sztori

Koronavírus: 66 új beteg, 8 fő elhunyt