Kultúra

A Reök-palotában is készülnek a Múzeumok Éjszakájára

A Reök-palotában is készülnek a Múzeumok Éjszakájára

2021. június 24., csütörtök
A Reök-palotában is készülnek a Múzeumok Éjszakájára

Idén június 26-án, azaz most szombaton lesz a Múzeumok Éjszakája országos programsorozat keretében számos szegedi kiállítást, tárlatot lehet megtekinteni majd a rendhagyó éjszakán, ezek jó része most nyílik meg először a nyilvánosság előtt. Legutóbb Aba-Novák Vilmos, Móra Múzeumban megtekinthető festményeiről írtunk, most pedig a REÖK programját hoztuk el.

https://szegedma.hu/2021/06/lelepleztek-a-muzeum-uj-remekmuveit

Idén az Átkelés című kiállításon, amely talán az elmúlt évek legátfogóbb tárlata, Nagy Gábor, Munkácsy-díjas festőművész fog tárlatvezetést tartani este hat órától. A közel 350 darab kiállított műalkotás a szinte a teljes életművét összefoglalja a festőművésznek.

Továbbá két turnus palotasétát is fognak indítani az éjszaka során, és a méltán kedvelt idegenvezetésen olyan helyekre is betekintést lehet szerezni, amelyek hétköznaponként nincsenek megnyitva a képtár látogatói előtt.

  • 18:00-19:00: Nagy Gábor tárlatvezetése az "Átkelés" című kiállításon
  • 20:00-21:00: Palotaséta
  • 22:00-23:00: Palotaséta

A szervezők felhívják mindenki figyelmét, hogy az aktuális járványügyi intézkedések betartása mellett látogathatók a programjaik, így a beltéri részvétel védettségi igazolványhoz és maszkviseléshez kötött. Továbbá közlik, hogy a programjaik ingyenesek, azonban regisztrálni kell rájuk. Minden részletet megtalálnak a hivatalos közösségi médiás eseménynél.

REÖK Szeged Facebook

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.