A Reök-palotában is készülnek a Múzeumok Éjszakájára

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Idén június 26-án, azaz most szombaton lesz a Múzeumok Éjszakája országos programsorozat keretében számos szegedi kiállítást, tárlatot lehet megtekinteni majd a rendhagyó éjszakán, ezek jó része most nyílik meg először a nyilvánosság előtt. Legutóbb Aba-Novák Vilmos, Móra Múzeumban megtekinthető festményeiről írtunk, most pedig a REÖK programját hoztuk el.

Idén az Átkelés című kiállításon, amely talán az elmúlt évek legátfogóbb tárlata, Nagy Gábor, Munkácsy-díjas festőművész fog tárlatvezetést tartani este hat órától. A közel 350 darab kiállított műalkotás a szinte a teljes életművét összefoglalja a festőművésznek.

Továbbá két turnus palotasétát is fognak indítani az éjszaka során, és a méltán kedvelt idegenvezetésen olyan helyekre is betekintést lehet szerezni, amelyek hétköznaponként nincsenek megnyitva a képtár látogatói előtt.

  • 18:00-19:00: Nagy Gábor tárlatvezetése az “Átkelés” című kiállításon
  • 20:00-21:00: Palotaséta
  • 22:00-23:00: Palotaséta

A szervezők felhívják mindenki figyelmét, hogy az aktuális járványügyi intézkedések betartása mellett látogathatók a programjaik, így a beltéri részvétel védettségi igazolványhoz és maszkviseléshez kötött. Továbbá közlik, hogy a programjaik ingyenesek, azonban regisztrálni kell rájuk. Minden részletet megtalálnak a hivatalos közösségi médiás eseménynél.

REÖK Szeged Facebook

Előző sztori

Nem akarja behajtani az önkormányzat a várost ért 40 milliós kárt: a jegyző felülírná a bíróság ítéletét!

KÉPGALÉRIA!
Következő sztori

Leleplezték a múzeum új remekműveit