“Az idő a sebeket gyógyíthatja, de az amputációt nem” – véli a szegedi Fidesz

A szegedi Fidesz közleménye

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

“11 éve annak, hogy úgy döntöttünk, nemzeti történelmünk legsötétebb napja ne csak lesújtson, hanem erőt is adjon. 2010 óta Trianon évfordulója gyásznapból nemzeti összetartozásunk emléknapjává emelkedett, hiszen már nem csak veszteségeinket vesszük számba június 4-én” – írja közleményében a párt.

Ugyan az idő a sebeket gyógyíthatja, de az amputációt nem. A békediktátumot nem tehetjük meg nem történtté, de hatásait tompíthatjuk. A mi feladatunk, hogy bekössük a sebeket, és bebizonyítsuk a világnak: nekünk, magyaroknak határoktól függetlenül közös gyökereink vannak

– emelték ki.

“Mi, itthoni magyarok felelősséggel tartozunk határon túli honfitársainkért is, hiszen a magyar nemzethez való tartozás felülírja a határokat. E nemzeti tudatosság a 21. századi magyarság egyik legfontosabb erőforrása, mely segítségével a nemzetközi jogrendet és államhatárokat nem sértő, mégis korszerű módon biztosíthatjuk a teljes Kárpát-medencei magyarság szülőföldjén való boldogulását, lelki és anyagi erejének gyarapodását” – zárta közleményét a szegedi Fidesz.

Fotó: Fidesz Szeged

Kiemelt kép: Fidesz Szeged

Előző sztori

És megszólaltak a gyárkürtök, percekig zúgtak a harangok…

Következő sztori

Akciófilmek mintájára készült utcaszínházat és egyben résztvevői filmet mutat be a Homo Ludens Project