Kultúra

A Jézus Krisztus Szupersztárral folytatódik a Szabadtéri

A Jézus Krisztus Szupersztárral folytatódik a Szabadtéri

2021. június 29., kedd
A Jézus Krisztus Szupersztárral folytatódik a Szabadtéri

Andrew Lloyd Webber művét, amelyhez Tim Rice írta a szöveget, Magyarországon - és egyben a volt szocialista országok között - először hivatalosan a szegedi Dóm téren mutatták be 1986-ban. A rockopera jelentős mérföldkő volt a Szegedi Szabadtéri Játékok történetében, amely ekkor indult el azon az úton, hogy a hazai musicaljátszás meghatározó színhelyévé váljon.

A darabot 35 éve a Rockszínház legendás társulatával Szikora János állította színpadra, a címszerepet Sasvári Sándor alakította. A művészt több mint három évtized elteltével Pilátusként láthatja újra a közönség.

A színész szerint olyan erős a darab zenéje és szövege, hogy csak egyféleképpen lehet bemutatni azt a nézőknek: hittel, meggyőződéssel. Mint a kedden tartott közönségtalálkozón elmondta, a produkció a Madách Színházban 2010-ben bemutatott előadáshoz nyúl vissza, de Rózsa István díszletei, Rományi Nóra jelmezei és Tihanyi Ákos rendkívül látványos koreográfiája jóval monumentálisabbá teszik a látványt.

A Jézus Krisztust alakító Feke Pál szerint semmi máshoz nem fogható, hatalmas élmény kilépni Szegeden a Dóm tér hatalmas színpadára a járvány után. A színész elárulta, teljesen más eszköztárral dolgozik egy színész a kőszínházban és a Szegedi Szabadtéri Játékokon. Ügyelni kell azonban az egyensúlyra, hiszen a négyezer fős nézőtérről néhány méterről és jóval távolabbról is követi az előadást a közönség.

A Mária Magdolnát megformáló Gallusz Nikolett hangsúlyozta, hogy nagyon szereti a szerepet. Mária Magdolna nyugalmat és békét sugároz, és bár kétségek gyötrik, azokat nem mások nyakába önti, hanem Istennek mondja el - tette hozzá.

Serbán Attila korábban szintén szerepelt már a Webber-műben, 2000 környékén Simont játszotta, most Júdás tragikus alakjában találkozhat vele a közönség. A művész a musicalirodalom egyik legnagyobb feladatának nevezte Júdás, illetve Jézus szerepét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.