Krimi

11 éves gyermekével járt lopni a visszaeső bűnöző

11 éves gyermekével járt lopni a visszaeső bűnöző

2021. június 30., szerda
11 éves gyermekével járt lopni a visszaeső bűnöző

Összesen hat lopás alkalmával vitte magával a helyszínre 11 éves nevelt gyermekét az a szentesi férfi, akivel szemben vádat emelt az ügyészség.

A vádlott tavaly tavasszal határozta el, hogy önálló jövedelem hiányában a bűnözésből fog pénzhez jutni. Szentes és Csongrád környéki tanyákat keresett fel 2020. március 6. és július 18. között, amely lopások során akkumulátorokat, fémhulladékokat, ékszereket tulajdonított el - jellemzően 50.000.-Ft-ot meg nem haladó értékben. Az említett időszakban hat alkalommal fordult elő, hogy élettársa előző házasságából született, velük egy háztartásban élő 11 éves gyermekét autóval magával vitte a helyszínre. A fiú ilyenkor a vádlottal együtt bement az ingatlanokba és végignézte a bűncselekményt, de előfordult, hogy a kocsiban várt meg a nevelőapját.

A járási ügyészség a vádlottat a sértetteknek okozott kár nagysága szerint minősülő üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal és egyes esetekben nemesfémre elkövetett lopás bűntettével, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja. A vádlott különös és többszörös visszaeső, bűnösségéről a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Kiemelt képünk illusztráció!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.