11 éves gyermekével járt lopni a visszaeső bűnöző

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Összesen hat lopás alkalmával vitte magával a helyszínre 11 éves nevelt gyermekét az a szentesi férfi, akivel szemben vádat emelt az ügyészség.

A vádlott tavaly tavasszal határozta el, hogy önálló jövedelem hiányában a bűnözésből fog pénzhez jutni. Szentes és Csongrád környéki tanyákat keresett fel 2020. március 6. és július 18. között, amely lopások során akkumulátorokat, fémhulladékokat, ékszereket tulajdonított el – jellemzően 50.000.-Ft-ot meg nem haladó értékben. Az említett időszakban hat alkalommal fordult elő, hogy élettársa előző házasságából született, velük egy háztartásban élő 11 éves gyermekét autóval magával vitte a helyszínre. A fiú ilyenkor a vádlottal együtt bement az ingatlanokba és végignézte a bűncselekményt, de előfordult, hogy a kocsiban várt meg a nevelőapját.

A járási ügyészség a vádlottat a sértetteknek okozott kár nagysága szerint minősülő üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal és egyes esetekben nemesfémre elkövetett lopás bűntettével, valamint kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja. A vádlott különös és többszörös visszaeső, bűnösségéről a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség

Kiemelt képünk illusztráció!

Előző sztori

Binszki József: Kizárt, hogy visszalépjek Szabó Sándor javára, le fogom győzni!

Következő sztori

Harminc hektáros tűz, égő raktárhelyiség, szén-monoxid riasztás: ezekkel néztek szembe tegnap a tűzoltók