Közélet

Zöld utat kaptak az idei ballagások!

Zöld utat kaptak az idei ballagások!

2021. május 18., kedd
Zöld utat kaptak az idei ballagások!

Úgy tűnik, hogy Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár „no vakcina, no party” kijelentése után a fiatalok rászánták magukat az oltásra való regisztrációra. Ennek köszönhetően hamarosan küldhetik a ballagási meghívókat a család és a barátok számára.

Május 25-től az iskolák külső, nyitott tereiben lehet megrendezni – a végzős diákok nagy örömére – az idei ballagásokat. A résztvevőknek nem kell védettségi igazolvánnyal rendelkezniük azzal a feltétellel, hogy nem tartózkodhatnak az intézmény zárt területein. A meghívottak számáról, illetve az említett területeken való áthaladásról (ha szükséges) minden iskolaigazgató egyéni döntést hozhat.

A maszkviselés a ballagó diákok és a hat éven aluli kiskorúak kivételével mindenki számára ugyan úgy kötelező lesz. További kivételt képeznek még az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő személyek: nekik sem kell majd maszkot hordaniuk.

(Magyar Közlöny)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.