Zöld utat kaptak az idei ballagások!

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az idei év végzős diákjai május 25. után már hivatalosan is el tudnak búcsúzni iskoláiktól, tanáraiktól. A Magyar Közlönyben szereplő új kormányrendelet alapján szigorúnak mondható szabályozások mellett, de engedélyezték a ballagások megszervezését.

Úgy tűnik, hogy Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár „no vakcina, no party” kijelentése után a fiatalok rászánták magukat az oltásra való regisztrációra. Ennek köszönhetően hamarosan küldhetik a ballagási meghívókat a család és a barátok számára.

Május 25-től az iskolák külső, nyitott tereiben lehet megrendezni – a végzős diákok nagy örömére – az idei ballagásokat. A résztvevőknek nem kell védettségi igazolvánnyal rendelkezniük azzal a feltétellel, hogy nem tartózkodhatnak az intézmény zárt területein. A meghívottak számáról, illetve az említett területeken való áthaladásról (ha szükséges) minden iskolaigazgató egyéni döntést hozhat.

A maszkviselés a ballagó diákok és a hat éven aluli kiskorúak kivételével mindenki számára ugyan úgy kötelező lesz. További kivételt képeznek még az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő személyek: nekik sem kell majd maszkot hordaniuk.

(Magyar Közlöny)

Előző sztori

Tovább csökkent a fertőzöttek száma

Következő sztori

Chatbot segíti az SZTE hallgatóit