Közlekedés

Videó: így rótta a köröket Szegeden a tram-train!

Videó: így rótta a köröket Szegeden a tram-train!

2021. május 31., hétfő
Videó: így rótta a köröket Szegeden a tram-train!

Mint arról a SzegedMa beszámolt, szombaton a belvárosban lencsevégre kapták a vasút-villamost tesztüzem közben.

Nem sokkal később a Trainspot Hungary Youtube-csatornáján megjelent egy videó, amelyen az látható, hogyan rótta a köröket a szegedi villamoshálózaton a tram-train.

https://www.youtube.com/watch?v=1gDmOmf5J0o

A 37 méter hosszú, hetvenegy tonnás, dízel-villamos hibrid tram-train 216 férőhelyes. Szeged és Hódmezővásárhely villamosvonalán a KRESZ előírásai alapján 50 km/órás maximális sebességgel haladhatnak, a két város közötti nyíltvonalon dízel meghajtással, 100 km/órás megengedett sebességgel szállíthatják majd az utasokat.

A tram-train Szegeden az 1-es villamos vonalán közlekedik Szeged pályaudvartól Szeged-Rókus vasútállomásig, majd a 135-ös számú Szeged–Békéscsaba vasútvonalon halad tovább Hódmezővásárhelyre. Hódmezővásárhelyi Népkert állomásnál letér a nagyvasúti vonalról, és villamosüzemre váltva a városon keresztül közlekedik Hódmezővásárhely nagyállomásig.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.