/

Több gazdasági kedvezmény megmarad a következő hónaptól

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Az adómentességek és a bértámogatások május 31-ig járnak a válság miatt nehéz helyzetben lévő ágazatok szereplőinek, de június 1-től még számos intézkedés, így például a kedvezményes áfa az elviteles ételre és a kamatmentes gyorskölcsön is tovább segíti a családokat, a lakosságot és a vállalkozásokat - nyilatkozta Tállai András az MTI-nek.

A munkáltatói adómentesség a turizmus, a vendéglátás és a szabadidő ágazatban ebben a hónapban is még jár – hangsúlyozta az államtitkár. Az adóelengedés több mint 130 ezer dolgozót érint, a gazdaság újraindításának pedig fontos lépése lehet az, hogy hét havi munkáltatói adómentességet kaptak a járvány által leginkább sújtott vállalkozások, amelyek így 30 milliárd forinttal kevesebbet kell, hogy fizessenek.

A májusi adóelengedést az érintett, csaknem 20 ezer vállalkozás minimális adminisztrációval a lehető legegyszerűbben veheti igénybe; csak be kell jelölnie a havi adó- és járulékbevallásában az erre a célra kialakított mezőket. A májusi időszakra vonatkozó bevallást majd június 12-ig kell elküldeni az adóhivatalnak – mondta.

Tállai azt is kiemelte, hogy a vendéglátásban tevékenykedőket május 31-ét követően is segíti az, hogy továbbra is a legalacsonyabb, 5 százalékos általános forgalmi adót kell felszámítani az elvitelre vagy házhoz szállítással értékesített ételre és italra.

Előző sztori

Zeiss ezredesről és a legendaépítő szegedi 46-osokról a hősök napján

Következő sztori

Figyelem: hamarosan pótlóbuszok járnak a 3F villamos vonalán!