Telekcserével orvosolnák a parkolási nehézségeket

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Mint arról a SzegedMa beszámolt, a napokban felújítási munkálatok miatt kordonokkal elkerítették a Bertalan híd lábánál lévő Coop áruházat és annak parkolóját, ez pedig nehézségeket okoz a szomszédságban lévő újszegedi toronyház lakóinak. Az üzletlánc szegedi vezérigazgatója megkeresésünkre elmondta, már dolgoznak a helyzet megnyugtató rendezésén.

Kelemen János, a Coop Szeged Zrt. vezérigazgatója közölte, csak az áruházhoz tartozó, annak kizárólagos tulajdonában lévő parkolót kerítették el, sőt azt sem teljeskörűen, mert a tervezés során kiderült, hogy a jelenlegi út egy része is cég tulajdonában van. Megerősítette, hogy augusztus második felére készülhet el a felújítás.  

Megemlítette, hogy a helyzet megnyugtató rendezése érdekében megkeresték az önkormányzatot, mert meglátásuk szerint a telkek cseréjével az út továbbra is megmaradhat.

–Az önkormányzat képviselői egyébként rövid időn belül velünk helyszíni szemlét is tartottak, javaslatunkat bemutattuk, írásban is megküldtük és várjuk remélhetőleg pozitív válaszukat – írta válaszlevelében a vezérigazgató.

Mint ismeretes, a lakók szóvá tették, hogy elkerítették a társasház víztározóját és ez egy tűzeset alkalmával veszélyforrás lehet. Kelemen János rávilágított, az említett víztározót nem kerítették el, az szabadon megközelíthető és adott esetben használható.

Kiemelte, az elkerített terület az áruház kizárólagos tulajdonban áll, egy kisebb rész kivételével, amely egyébként zöldterület és nem parkolóhely.

Álláspontja szerint a vásárlók kiszolgálása céljából meglévő parkolókat túlnyomó részt a környező lakosság használta eddig. Hozzátette, a felújítás keretében a parkolókat is korszerűsítik és olyan megoldást keresnek, amellyel azt a vásárlók számára is biztosítani tudják.

–Számunkra természetesen az a fontos, hogy az üzlet nyitva tartása alatt azt a vásárlóink használhassák, de természetesen el tudunk képzelni olyan megoldást, amellyel a nyitvatartási időn túl akár a 17 emeletes épület lakói igénybe vegyék. Erről természetesen egyeztetni kell, készséggel várjuk a lakók képviselőinek megkeresését – zárta sorait a vezérigazgató.

Előző sztori

Munkácsy-díjas festőművész kiállításával nyit újra a REÖK

Következő sztori

1938-ba kalauzol el a Szegedi Dóm Látogatóközpont kiállítása