Közélet

Szeptemberre biztonságossá válhat a dorozsmai „halálút”

Szeptemberre biztonságossá válhat a dorozsmai „halálút”

2021. május 3., hétfő
Szeptemberre biztonságossá válhat a dorozsmai „halálút”

A kiskundorozsmai Sziksófürdőt Bordány közigazgatási határával összekötő kerékpárút kivitelezési munkálata egy hónapja kezdődött el. Az útmenti fákat már kivágták, jelenleg a földmunka zajlik – avatta be lapunkat a képviselő, aki hangsúlyozta, a 3.7 kilométeres kerékpárútra közel egy évtizede várnak a dorozsmaiak és a szegediek.

Mihálffy Béla közölte, váratóan szeptemberben vehetik birtokba az új utat a kerékpárosok, akik így Szeged belvárosából egészen az üllési horgásztóig tekerhetnek biztonságosan.

Már nem sokáig lesz Sziksósfürdőnél a kerékpárút vége tábla, ugyanis szeptemberre egészen Bordányig érhet az út. Fotó: Sándor Judit


A beruházás keretében csapadékelvezető árkokat alakítanak ki, illetve 83 fát ültetnek, hogy pótolják azokat, amelyeket ki kellett vágni. A projektre 340 millió forintos TOP-os forrást nyert a város, amelyhez 84 milliós önrészt biztosított – részletezte a képviselő.

– A dorozsmaiak által csak halálútnak nevezett szakasz életveszélyes volt a kerékpárosok számára, de rövidesen biztonságossá válik. Az emberi élet védelme minden pénzt megér – fogalmazott Mihálffy.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.