Szeptemberre biztonságossá válhat a dorozsmai „halálút”

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Évtizedes álma válhat valóra a kiskundorozsmaiaknak a Sziksósfürdőt Bordánnyal összekötő kerékpárúttal. Mihálffy Béla a városrész fideszes önkormányzati képviselője lapunknak elmondta, várhatóan szeptemberre készülhet el a beruházás.

A kiskundorozsmai Sziksófürdőt Bordány közigazgatási határával összekötő kerékpárút kivitelezési munkálata egy hónapja kezdődött el. Az útmenti fákat már kivágták, jelenleg a földmunka zajlik – avatta be lapunkat a képviselő, aki hangsúlyozta, a 3.7 kilométeres kerékpárútra közel egy évtizede várnak a dorozsmaiak és a szegediek.

Mihálffy Béla közölte, váratóan szeptemberben vehetik birtokba az új utat a kerékpárosok, akik így Szeged belvárosából egészen az üllési horgásztóig tekerhetnek biztonságosan.

Már nem sokáig lesz Sziksósfürdőnél a kerékpárút vége tábla, ugyanis szeptemberre egészen Bordányig érhet az út. Fotó: Sándor Judit


A beruházás keretében csapadékelvezető árkokat alakítanak ki, illetve 83 fát ültetnek, hogy pótolják azokat, amelyeket ki kellett vágni. A projektre 340 millió forintos TOP-os forrást nyert a város, amelyhez 84 milliós önrészt biztosított – részletezte a képviselő.

– A dorozsmaiak által csak halálútnak nevezett szakasz életveszélyes volt a kerékpárosok számára, de rövidesen biztonságossá válik. Az emberi élet védelme minden pénzt megér – fogalmazott Mihálffy.

Előző sztori

Szabadtéri lesz idén, de a műsor változik

Következő sztori

Marad a sikeredző a Szedeák kispadján