Lezárták az újszegedi toronyház parkolóját. De miért, amikor nem is újítják fel???

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A napokban felújítási munkálatok miatt kordonokkal elkerítették a Bertalan híd lábánál lévő ABC-t. Némileg érthetetlen módon az üzlet tőszomszédságában álló toronyház parkolóját is lezárták, így jelenleg több száz lakó küzd parkolási nehézségekkel.

A Temesvári körút 36. szám alatt található Szeged legmagasabb lakóháza. Nagy Zoltán is a „felhőkarcoló” egyik lakója. Becslése szerint a 17 emeletes toronyház 107 lakásában összesen 340-en laknak. Közülük többen is megdöbbenve tapasztalták, hogy pár nappal ezelőtt az épület tőszomszédságában található áruház kordonokkal elkerítette a ház parkolóját.

–A Toronyház építésekor nem alakítottak ki parkolót, így a lakók sokáig az üzlet mellett hagyták autóikat. Úgy 15 évvel ezelőtt a lakóház másik felén járdalapokat helyeztek el és megcsinálták a parkoló másik felét. Ezt az egészet most elkerítette a kivitelező, pedig elviekben csak a bolt lesz felújítva – mondta lapunknak Nagy Zoltán.

Hozzátette, a lakók úgy tudják, augusztus végéig tarthat a felújítás, addig viszont komoly parkolási nehézségekkel kell megküzdeniük, hiszen jelenleg csak a liget oldalánál tudnak megállni.

–A közterületesek azt mondják, hogy a bolt által használt parkoló nem magánterület, így nem sajátíthatják ki – ecsetelte a problémát Zoltán.

A panaszos kitért arra is, hogy nem csak a ház parkolóját, hanem annak víztározóját, valamint az épület termálvíz ellátását biztosító szivattyút is elkerítették, ez pedig adott esetben balesetveszélyes is lehet.

Ha ne adj’ isten tűz keletkezik, akkor a tűzoltók a víztározót használnák az oltáshoz, de így, hogy elkerítették, nem tudnának vizet meríteni onnan

– világított rá a helyzet komolyságára.

Az ügy kapcán kérdéseket küldtünk az áruházláncnak, többek között arra voltunk kíváncsiak, hogy mi indokolta a toronyház parkolójának és víztározójának elkerítését. Amint válaszolnak frissítjük a cikket, vagy újat írunk.

Előző sztori

Bajba került a Thealter Fesztivált szervező MASZK Egyesület

Következő sztori

Magda Dániel: Mi egy szélesebb rendezvény palettával biztosítjuk az emberek számára a szórakozás és kikapcsolódás lehetőségét