/

Irigykedhetnek Szegedre a pécsiek

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A pécsi önkormányzat Gazdaságfejlesztési Főosztálya piackutatást végzett a PTE KTK the CoRe lab kutató műhelyével, dr. Törőcsik Mária professzor vezetésével. Eszerint a hazai vidéki nagyvárosok közül Szeged a második legismertebb, csupán Debrecen előzi meg - írja a Pécs Aktuál.

A kutatás két célcsoport elérésére két módszertani elemből állt: Magyarország lakosságára reprezentatív 1000 fős online megkérdezés, valamint a pécsi lakosságra reprezentatív 600 fős telefonos megkérdezés.

A kutatásból többek között az is kiderül, hogy a magyar lakosság jelentős része évente többször is utazik belföldön és a jövőben ezt még többször tervezi. A legkedveltebb úticélok természethez, vízparthoz közeliek, illetve városlátogatások.

Spontán módon Szeged a második legismertebb vidéki nagyváros, az első helyen Debrecen áll, Pécs a harmadik. A válaszadók szerint a legélhetőbb városok listáján szintén második helyen áll Szeged. Az élhető város kritériumai a megkérdezettek szerint a közbiztonság, az egészségügyi- és helyi szolgáltatások és a zöldterületek arányában merül ki.

Az országosan megkérdezettek arányában az emberek 66,4%-a szeret a jelenlegi lakhelyén élni.

A leginkább elégedett csoportok a felső- és középfokú végzettségűek, illetve az életkezdő fiatalok, a gyermektelen párok és a családosok. Az elégedetlenséget okozó, leginkább megosztó tényezők a munkalehetőségek, az egészségügyi szolgáltatások minősége és a lakhatási lehetőségek voltak.

Előző sztori

Bringa, parizer és krumpliszsák

Következő sztori

A szegedi Fidesz szerint eltitkolt szándékai vannak az Önkormányzatnak a Cserepes sori piaccal