Hivatalosan is bejelentette indulását az előválasztáson Karácsony Gergely

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Délelőttt a Facebook-oldalán élőben jelentette be a főpolgármester, amit pártja, a Párbeszéd Magyarországért tegnap már megszellőztetett: versenybe száll az ellenzéki miniszterelnökségért.

Egyelőre semmi meglepő nincs a miniszterelnök-jelöltek névsorában: Jakab Péter, Márki-Zay Péter, Fekete-Győr András és Dobrev Klára után a Párbeszéd társelnöke, Karácsony Gergely is bejelentkezett az előválasztásokra. Méghozzá élőben, szülőfalujából, Nyirtassról. Mint elmondta,

Az életem elmúlt bő tíz évét igyekeztem a hazám szolgálatába állítani, az elmúlt időszakban azonban azon kellett gondolkodnom, hogy tudok-e még többet adni ebben a szolgálatban.

Elmondása szerint azért hozta meg ezt a döntés, mert úgy érzi, Magyarország nagy bajban van, egyre kevésbé érezzük a közös hazánknak. Szerinte egyre inkább úgy érezzük, hogy a haza végletekig megosztott. Karácsony pedig azt a célt szeretné szolgálni, hogy az országot újraegyesítse.

Nyirtassról elmondta, a föld szeretét viszi innen magával, amit ma már zöld politikának hívna, innen viszi továbbá gyerekkora élményeit és élete egyik nagy tragédiáját, hiszen az édesapját is itt veszítette el.

A teljes videó itt tekinthető meg:

A Fidesz reagált Karácsony bejelentésére

Hollik István, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója szerint

Elérkeztünk a Gyurcsány-show újabb állomásához, most Karácsony Gergely lép porondra. De a rendező Gyurcsány Ferenc már korábban színpadra hívta a DK ifjúsági szervezetének, a Momentumnak az elnökét, Fekete-Győr Andrást, Jakab Pétert, akire a bohóc szerepét bízta, a feleségét, Dobrev Klárát, most pedig az angolul nem beszélő extanácsadóját, Karácsony Gergelyt is.

További részleteket a videóban lehet megnézni:

Előző sztori

Már több mint 4,5 millióan kaptak oltást

Következő sztori

Sporttörténelem: bronzérmes lett szinkronúszásban a magyar válogatott!