Közélet

Fitneszparkkal és közösségi kerttel bővül a szegedi Vértó körüli terület

Fitneszparkkal és közösségi kerttel bővül a szegedi Vértó körüli terület

2021. május 9., vasárnap
Fitneszparkkal és közösségi kerttel bővül a szegedi Vértó körüli terület

A pihenéshez, az egyéni és a családi kikapcsolódáshoz, a sportoláshoz teremtenek még több lehetőséget a szegedi Vértó környékén induló fejlesztések, amelyek 653 millió forintból, uniós támogatással valósulnak meg - közölte az önkormányzat.

A közlemény szerint a beruházás során új zöldterületek is létrejönnek, a már meglévők pedig több helyen megújulnak. A lakótelep felépülése óta ez a városrész legnagyobb közterületi rekonstrukciója.

A Rókusi körút és a Vértói út találkozásánál pihenőteret alakítanak ki, padokkal, ivókúttal, kerékpártámaszokkal. Az úttól cserjékkel választják majd el a területet. A tó nyugati partján kutyás ügyességi pályát építenek ki. Lesz a tó mellett homokos röplabdapálya és fitneszeszközöket is telepítenek. A tó körül 1,5 méter széles, akadálymentes, térkövekből kirakott sétány épül. A sétány mentén több helyre tesznek majd padokat, kilátással a tóra.

Tavaly egy másik projektben elkészült és nagy népszerűségnek örvend a Vérkör futópálya, amelynek a most induló programban készül el a közvilágítása.

A közelben, a Garam utca és az Ipoly sor által határolt zöldterületen alakítják ki az Oxigén teret, ez egy különleges, oxigénmolekulát mintázó, ötszögletű hintáról kapja a nevét, amelyet egyszerre öten is használhatnak. A park északnyugati sarkában tölgyfaligetet alakítanak ki, közepén tisztással, ahol nyújtóeszközök, hintahálók és piknikasztalok várják a mozgásra, pihenésre vágyókat.

A városrészben a helyi igényeket kiszolgáló kispiac épül, és bővítik a Lomnici utcában kialakított közösségi kertet, amelyben 36 magaságyás fogadja a kertészkedni vágyókat, egy elkülönített részt pedig a közeli óvodába, iskolába járó gyerekek használhatnak majd.

A tervek szerint 2022 második negyedévére elkészülő projekt kivitelezője a kisteleki Harmath és Társai Kft. - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.