Közélet

Érkezik a védettségi igazolvány applikációja

Érkezik a védettségi igazolvány applikációja

2021. május 12., szerda
Érkezik a védettségi igazolvány applikációja

A külföldi utazásoknál rendkívül hasznos lehet a program, mivel több adat ellenőrizhető róla, mint a plasztikkártyán: például nem csak az első, hanem a második oltás időpontja, illetve a kapott vakcina típusa is.

Utóbbi kettő azért különösen fontos, mert számos uniós ország, valamint azok az országok, melyek a magyar kormánnyal megállapodást kötöttek, figyelembe veszik, hogy kialakult-e bennünk a teljes védettség. Ez a legtöbb vakcina esetében a második dózis után két héttel következik be.

A védettséget igazoló plasztikkártyát az oltás ellenére még sokan nem kapták meg és az is fejtörés okozott nemzetközi viszonylatban, hogy a kártya sem a vakcina típusát, sem a második oltás időpontját nem mutatja. Az alkalmazás várhatóan ezeknek a problémáknak veszi elejét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.