Csaknem 16 milliót kell visszafizetnie a városnak, mert lebontják a Cserepes sori piac piros pavilonjait

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Vissza kell fizetnie a Cserepes Sori Piac Kft.-nek azt a csaknem 16 millió forintot, amit a piros pavilonsor megépítésére kapott, és egyben hivatalos lett a cég vezetőváltása is szerdán – írja a Délmagyar.

A lap cikke szerint, a piac ügye szerdán újra a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság elé került, mert a piac ügyvezetője szavazást kért a cég tagjaitól több kérdésben is. Az egyik az éves mérleg elfogadása, a másik a társasági szerződés módosítása, a harmadik egy szerződés megszüntetése és a negyedik az új ügyvezető megbízása volt.

Mint írják, ezek közül a legérdekesebb az, hogy vissza kell fizetnie a Cserepes Sori Piac Kft.-nek azt az uniós támogatást, amit korábban a piros pavilonsor megépítésére kapott. Ez a kamatokkal együtt csaknem 16 millió forint.

A lap emlékeztet, a piacot üzemeltető cég még 2014-ben kötött támogatási szerződést a Magyar Gazdaság­fejlesztési Központ Zrt.-vel a piros pavilonsor megépítésére. A piac csaknem 14 millió 609 ezer forintot kapott, erre jön rá nagyjából 870 ezer forint kamat. A Városüzemeltetési Iroda szerint azonban Erdős István korábbi ügyvezetőt okolja a bajért, mert szerintük olyan kötelezettségeket vállalt, amelyekről már a szerződéskötéskor látszott, hogy nem lehet teljesíteni. Ezeket azonban nem részletezik.

Részletezik viszont a Vőneki Edit helyére kinevezett új ügyvezető adatait. A bizottság elé került, mindenki számára elérhető iromány része a piac tulajdonosainak készített taggyűlési előterjesztés is. Ebben pedig si­­került olvashatóan benne hagyni az új ügyvezető, Kiss Katalin személyi igazolvány-, adó- és tajszámát, a lakcímével, az anyja nevével és a születési helyével és dátumával együtt – olvasható a cikkben.

A változásokat Botka László polgármester egyébként elfogadta, erről a veszélyhelyzet miatt most is egyedül dönthetett.

Előző sztori

Borult marad az ég

Következő sztori

Karikó Katalint fogadta Orbán Viktor