Közélet

Csaknem 16 milliót kell visszafizetnie a városnak, mert lebontják a Cserepes sori piac piros pavilonjait

Csaknem 16 milliót kell visszafizetnie a városnak, mert lebontják a Cserepes sori piac piros pavilonjait

2021. május 13., csütörtök
Csaknem 16 milliót kell visszafizetnie a városnak, mert lebontják a Cserepes sori piac piros pavilonjait

A lap cikke szerint, a piac ügye szerdán újra a Pénzügyi és Vagyongazdálkodási Bizottság elé került, mert a piac ügyvezetője szavazást kért a cég tagjaitól több kérdésben is. Az egyik az éves mérleg elfogadása, a másik a társasági szerződés módosítása, a harmadik egy szerződés megszüntetése és a negyedik az új ügyvezető megbízása volt.

Mint írják, ezek közül a legérdekesebb az, hogy vissza kell fizetnie a Cserepes Sori Piac Kft.-nek azt az uniós támogatást, amit korábban a piros pavilonsor megépítésére kapott. Ez a kamatokkal együtt csaknem 16 millió forint.

A lap emlékeztet, a piacot üzemeltető cég még 2014-ben kötött támogatási szerződést a Magyar Gazdaság­fejlesztési Központ Zrt.-vel a piros pavilonsor megépítésére. A piac csaknem 14 millió 609 ezer forintot kapott, erre jön rá nagyjából 870 ezer forint kamat. A Városüzemeltetési Iroda szerint azonban Erdős István korábbi ügyvezetőt okolja a bajért, mert szerintük olyan kötelezettségeket vállalt, amelyekről már a szerződéskötéskor látszott, hogy nem lehet teljesíteni. Ezeket azonban nem részletezik.

Részletezik viszont a Vőneki Edit helyére kinevezett új ügyvezető adatait. A bizottság elé került, mindenki számára elérhető iromány része a piac tulajdonosainak készített taggyűlési előterjesztés is. Ebben pedig si­­került olvashatóan benne hagyni az új ügyvezető, Kiss Katalin személyi igazolvány-, adó- és tajszámát, a lakcímével, az anyja nevével és a születési helyével és dátumával együtt – olvasható a cikkben.

A változásokat Botka László polgármester egyébként elfogadta, erről a veszélyhelyzet miatt most is egyedül dönthetett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.