Ajándék mezeket kaptak a medikusok

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A SZEOL így akarta megköszönni a munkájukat, amit a járvány alatt tettek és tesznek.

A Szegedi Egységes Oktatási Labdarúgó Sport Club, röviden SZEOL SC futball mezeket ajándékozott a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar harmadéves orvostanhallgatóinak, elismerve azt az áldozatos munkát, amit a járvány elleni küzdelemben tanusítanak.

A medikusok több, mint egy éve vállvetve harcolnak egészségügyi dolgozókkal a koronavírus leküzdésében. Sokan jelentkeztek önkéntesnek, illetve számos hallgató lett kirendelve az oltó- és szűrőpontokra. Munkájuk sokak figyelmét felkeltette. Így volt ez a szegedi Halkó Pállal is, aki a SZEOL SC ügyvezető igazgatója.

– A kilábalás a vírushelyzetből mindenkitől különleges hozzáállást igényel.
Az egyes társadalmi csoportok, szervezetek sok elismerést kaptak tevékenységükért. Sajat tapasztalataim szerint, melyeket az oltóponton, illetve beteg édesanyám kísérése során szereztem,

az orvostanhallgatók türelme, segítsége és kedvessége nagy segítséget nyújtott a betegeknek és az egészségügyi dolgozóknak is. Ezért klubom, a SZEOL SC felajánlott egy csapatgarnitúra futball felszerelést,

melyet a harmadéves orvostanhallgatók egyik képviselőjének, Skribek Áronnak adtam át a Patológia Intézetben. Jó kezekbe kerültek. Hajrá medikusok, köszönjük – mondta Halkó Pál.

Nem véletlenül esett a választás a Patológia Intézetre, ugyanis több évtizedes hagyománya van a hallgatók és az oktatók közötti mérkőzéseknek. Prof. Dr. Tiszlavicz László, intézetvezető egyetemi tanár évek óta szervezője és részese a futball meccseknek.

A kezdeményezés lebonyolításában Mengyán Albert, negyedéves orvostanhallgató is segítkezett.

Előző sztori

Reagált a Spirit FM Tamás Gáspár Miklós nyílt levelére

Következő sztori

Hét év után távozik a MOL-Pick Szeged csapatkapitánya