Egyre több gyerek kerül kórházba a vírus miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kétszer- háromszor annyi gyerek van kórházban, mind a járvány korábbi szakaszaiban- mondta az ATV Híradójának Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója. Az orvos azt is közölte, hogy a szövődmények miatt gyerekek is gépi lélegeztetésre szorulnak, de eddig mindenkit sikerült megmenteni.

Kijelentette, hogy kétszer-háromszor annyi gyerek van a kórházakban, mint korábban. Amikor elindult a járvány, azt látták, hogy a gyerekekre kevésbé veszélyes. Velkey leszögezte, hogy az a súlyosság, ami a felnőtteknél jelentkezik, az a gyerekeknél nagyon ritka, de most már nem lehet gyerekkorban sem banálisnak tekinteni a járványt.

Velkey György az ATV Híradójának elmondta, sok vidéki kórház vezetőjével beszélt:

AZT LÁTJUK ORSZÁGSZERTE, HOGY A HARMADIK HULLÁM A VÍRUSNAK ALAPVETŐEN AZ A SAJÁTSÁGA, HOGY GYORSABBAN TERJED,S OKKAL TÖBB A GYEREK, AZ OLYAN IS, AKI KÓRHÁZI KEZELÉST IGÉNYEL.

Velkey elmondta, hogy a gyerekeknél változó a tünettan, de aggodalomra adhat okot a heveny vírusfertőzés, láz, ízlelés elvesztése, légzési nehézségek társulhatnak ehhez, plusz ezek szövődményei, a már említett immunreakció, mint a sokszervi gyulladásos betegség magas láz, nyaki nyirokcsomó megnagyobbodás, bőrkiütés, nyálkahártya, kötőhártya gyulladás, valamint keringési, légzési elégtelenség. A gyerek esetében a hosszú covid-betegség is jelentkezhet, akár hetekig, hónapokig eltarthat.

Ezek a gyerekek is nem ritkán intenzív osztályos kezelést igényelnek, és egy-egy esetben gépi lélegzetezést is átmenetileg, de ezeket a gyerekeket még néhány nap küzdelem után mind sikerült megmentenünk

mondta Velkey György

A Bethesda Gyermekkórház főigazgatója elmondta, A gyerekek oltása azért lenne indokolt, mert köztük széles körben terjed a vírus, a felnőtteket sokszor ők betegítik meg. Hozzátette, A láncot meg kell szakítani. Van már ahol 12, és van ahol 6 éves kor felett lehet adni oltóanyagot.

Előző sztori

Kásler Miklós: az oltási program a rendszerváltás utáni Magyarország egyik legnagyobb sikere

Következő sztori

Nembarát keselyűk

Legutóbbi hasonló cikkek