Újabb kétpúpúak születtek, valóságos tevebölcsődével várja majd látogatóit a Szegedi Vadaspark

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Nemrég számoltunk be arról, hogy kétpúpú teve született a szegedi állatkertben. A Vadaspark közleménye szerint azóta mindhárom tevekanca világra hozta utódát, így valóságos tevebölcsődével találkozhatnak majd látogatók.

Mint írják, a szurikáták háza táján is történtek változások, ugyanis egy fiatalokból álló csapat állt össze. Két testvér hím Pécsről, egy nőstény pedig Budapestről érkezett, és a jelek szerint szimpatikusnak találták egymást.

A szurikátákkal kapcsolatban leírták, hogy nagy családokban élnek, amelyekben csak az alfa-nőstény szaporodik, a többiek viszont segítenek az utódok nevelésében. Hasonlóan más üregrendszerekben élő kisemlősökhöz, mint az ürge és a prérikutya, a szurikátáknál is vannak őrszemek, akik a veszélyt lesik, többnyire állva vagy felegyenesedve ülve. Velük szemben a szurikáta nem rágcsáló, hanem ragadozó, táplálékának jelentős részét ízeltlábúak, köztük mérges skorpiók is, valamint kisebb gerincesek teszik ki, de a gyümölcsöt sem vetik meg. Nagyon népszerű állatkerti állatok, talán játékosságuk miatt, vagy azért, mert felegyenesedve apró emberkéknek tűnnek.

Előző sztori

Videó: így nőtt ki a földből a Tiszavirág Sportuszoda

Következő sztori

Őrült kíváncsiak az emberek erre a koncertre!

Legutóbbi hasonló cikkek