Közélet

Tolatás közben ütött el egy biciklist, vádat emeltek ellene

Tolatás közben ütött el egy biciklist, vádat emeltek ellene

2021. április 14., szerda
Tolatás közben ütött el egy biciklist, vádat emeltek ellene

A vádirat szerint a vádlott 2018. június 15. napján a reggeli órákban, kellő körültekintés nélkül tolatás közben elütött egy kerékpárost. Az ütközés következtében a sértett az aszfaltra esett és a fején, vállán, alkarján, combjain zúzódásos sérüléseket, valamint csigolyatörést szenvedett el. A sérülések összességükben 8 napon túl, 3-4 hónap alatt gyógyultak, de mivel a sértett megrepedt lépét is el kellett távolítani, így a baleset maradandó fogyatékosságot eredményezett.

A vádlott a közlekedése során megszegte azt a közlekedési szabályt, mely szerint hátramenetet csak úgy szabad végezni, hogy az a többi jármű vagy az úttesten haladó gyalogos közlekedését ne akadályozza, vagy ha a helyzet úgy kívánja irányító személyt kell igénybe venni, aki folyamatosan látja a gépjármű mögötti területet és a vezetővel is kapcsolatban van.

A JÁRÁSI ÜGYÉSZSÉG A VÁDLOTTAT MARADANDÓ FOGYATÉKOSSÁGOT EREDMÉNYEZŐ KÖZÚTI BALESET GONDATLAN OKOZÁSÁNAK VÉTSÉGÉVEL VÁDOLJA.

A vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.