Tolatás közben ütött el egy biciklist, vádat emeltek ellene

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki figyelmetlensége miatt okozott maradandó sérülést - írja közleményében a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott 2018. június 15. napján a reggeli órákban, kellő körültekintés nélkül tolatás közben elütött egy kerékpárost. Az ütközés következtében a sértett az aszfaltra esett és a fején, vállán, alkarján, combjain zúzódásos sérüléseket, valamint csigolyatörést szenvedett el. A sérülések összességükben 8 napon túl, 3-4 hónap alatt gyógyultak, de mivel a sértett megrepedt lépét is el kellett távolítani, így a baleset maradandó fogyatékosságot eredményezett.

A vádlott a közlekedése során megszegte azt a közlekedési szabályt, mely szerint hátramenetet csak úgy szabad végezni, hogy az a többi jármű vagy az úttesten haladó gyalogos közlekedését ne akadályozza, vagy ha a helyzet úgy kívánja irányító személyt kell igénybe venni, aki folyamatosan látja a gépjármű mögötti területet és a vezetővel is kapcsolatban van.

A JÁRÁSI ÜGYÉSZSÉG A VÁDLOTTAT MARADANDÓ FOGYATÉKOSSÁGOT EREDMÉNYEZŐ KÖZÚTI BALESET GONDATLAN OKOZÁSÁNAK VÉTSÉGÉVEL VÁDOLJA.

A vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Előző sztori

3500 felett az új fertőzések száma

Következő sztori

A közeledő rektorválasztás miatt keverik botrányokba az SZTE-t – gyanítják az egyetemen