Nyitásra készen a szegedi vendéglátóhelyek

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Eddig is kiemelt figyelem követte a beadott oltások számát, de amióta Orbán Viktor bejelentette, hogy 3,5 millió beoltottnál nyithatnak a vendéglátóegységek kerthelységei, azóta egészen biztos mindenki vet egy pillantást a számlálóra. A szokatlan visszaszámlálás a végéhez közeledik, már nem sok hiányzik a nyitáshoz-ha minden a tervek szerint halad, hétvégén már egy korsó sörrel koccinthatunk valamelyik teraszon az újabb komoly mérföldkő elérésére.

A szegedi vendéglátók startra készek

Bárhol kérdeztük, mindenhol az utolsó simításokat végzik a vendégek fogadása előtt. Szinte garantált a magas forgalom az első napokban, de van ahol rátesznek egy lapáttal és akciókkal várják a vendégeket. Ilyen például a Monster Downtown, ahol stake hétvégével nyitnak. Ahogy szinte minden étteremben, úgy itt is bizakodnak abban, hogy sokan várják a nyitást és jönnek be egy jót enni.

A készletek feltöltve, teraszok kipakolva

Az éttermekhez képest is rosszabb helyzetben voltak a bárok és kocsmák. Ott a házhoz szállítás sem működhetett, így ezek a helyek közel féléve teljesen zárva vannak. A városban járva a legtöbben már elkezdték kipakolni a napernyőket és a kerthelyiségek bútortait. Bár az egyetemisták közül sokan még nem jönnek vissza, a klasszikus egyetemi kocsmák mégis egytől-egyig kinyitnak, és több helyen akciókkal is várják a vendégeket.

Zoltai Flóra, a Center Bár tulajdonosa már napok óta a nyitást készíti elő a kollégákkal. – A terasz berendezéseit kellett kihoznunk a raktárból, letisztítottuk, a napernyőket felállítottuk. Természetesen a készletünket is fel kellett töltenünk, ami nem volt egyszerű, mert hiába kezdtünk hamburgereket házhoz szállítani, a hatalmas bevételkiesést nehezen lehet pótolni. De most nem is akarok panaszkodni, a lényeg, hogy nyithatunk és jöhetnek a vendégek-mondta érezhető örömmel a hangjában.

MUNKA UTÁN VÁRJÁK A FORGALMAT

A teraszok reggel 5 és este fél 10 között fogadhatják majd a vendégeket. Akikkel beszéltünk vendéglátósok, egytől egyig azt várják, hogy hétköznap délután 4-5 óra között indul majd a nagy pörgés és estig nem lesz megállás, hétvégén viszont már a kora délután is telt házzal számolnak több helyen.

Már nem csak papírpohárban kaphatunk kávét

A szegedi cukrászdák is nagyon várják már a teraszok nyitását. Hiába tudtak nyitva maradni és a süteményeket, fagyit kínálni elvitelre, többen térnek be, ha le tudnak ülni asztalhoz fogyasztani. -Nagyobb forgalomra számítok, ha kinyithatjuk a teraszt. Bár az alapanyagárak emelkedtek, a megszokott árakkal találkozhatnak vendégek, akik a teraszt nyitása alkalmából az elmúlt évek „ország tortáiból” is választhatnak-mondta Gyuris László az A Capella cukrászda vezetője.

MÁR CSAK JÓ IDŐ KELLENE

A teraszos vendéglátás sikeréhez nagyban hozzájárul az időjárás. Az utóbbi napokban az évszakhoz képest nagyon hűvös volt és az eső is esett. Az előrejelzés szerint a csapadék a hétvégéig kitart, szombaton és vasárnap viszont nem lesz eső. A klasszikus tavaszi idő azonban várat még magára, 15-16 fokos maximum hőmérséklet várható. Persze ez a majd féléves “szünet” után valószínűleg egy kabáttal orvosolható lesz.

Előző sztori

A hűvös tavasz ellenére virágba borult a város

Következő sztori

Halálos vasúti baleset történt Újfehértónál