Közélet

Müller Cecília: Új lendületet kaphat a védőoltások beadása

Müller Cecília: Új lendületet kaphat a védőoltások beadása

2021. április 20., kedd
Müller Cecília: Új lendületet kaphat a védőoltások beadása

Kiss Róbert rendőr alezredes ismertette a szabálysértéseket, majd elmondta, hogy egy presszó második alkalommal szegte meg a jelenlegi szabályozást, ami miatt 12 hónapra bezárták.

Müller Cecília örömtelien nyilatkozott arról, hogy már több, mint 4.3 millióan regisztráltak a védőoltásra. A regisztrált emberek 69 százaléka legalább az első adat vakcinán túl van. A lakosságot tekintve, 33,4 százalékuk már be van oltva, az Uniós átlag viszont csak 18.5 százalék. Az országos tisztifőorvos hozzátette, hogy a csökkenő járványügyi adatok a védőoltások miatt alakultak ki.

A Magyarországon használt oltóanyagokról pozitív hírek jelennek meg a világban. Ezek nagyon fontos információk, hogy az oltásba vetett bizalom tovább nőjön.

-mondta Müller Cecília, majd kiemelte, hogy a 65 év feletti regisztráltak 93 százaléka már be van oltva.

Hétfőn több mint 68 ezer adag Moderna-vakcina érkezett, kedden 72 ezer adag Astra Zeneca, valamint 248 040 Pfizer-vakcina érkezik, ezeken felül pedig második dózisú Sputnyik vakcina is érkezőben van. Müller Cecília szerint ezzel új lendületet kaphat a védőoltások beadása.

Az országos tisztifőorvos arról is beszélt, hogy enyhe csökkenés tapasztalható a szennyvízben mért víruskoncentráció, azonban ez még mindig egy magas érték. Az óvatosság és a rendszabályok betartása továbbra is indokolt.

Müller Cecília kiemelte, hogy a múlt héten a korábbi héthez képest 21 százalékkal csökkent a fertőzések száma. Hozzátette, a fertőzöttek átlagéletkora 45 évre csökkent, ezért is fontos, hogy már a fiatalabbakat oltják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.