Kétmilliót fizethetnek a Márki-Zay Péter feleségét rágalmazó cikkek miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kétmillió forintot kell fizetnie az Origónak a Márki-Zay Péter feleségéről szóló írásokért indított perben – derül ki a hódmezővásárhelyi polgármester Facebook-oldalán megjelent bejegyzésből, amit az Index szemlézett. A politikus feleségének szülésznői tevékenységéről és vállalkozásáról összesen tíz cikkben írt a portál, azt állítva, Márki-Zayné Vincze Felícia egy csecsemő halálért felelős.

A cikkek azt sugallták, hogy Márki-Zay Péter feleségét azért terheli a csecsemő halála, mert nem hord magával csak orvos által felírható szintetikus K-vitamint, fitomenadiont, és otthonszüléseket levezető szülésznőként az irányelvek ellenére nem is ad be az újszülötteknek, csak akkor, ha a szülők szereznek valahonnan – idézi a lap.

Márki-Zay Péter azt írta, másodfokú ítélet megerősíti a korábbi bírói ítéletet, kimondja, hogy

még csak fel sem merült feleségének a felelőssége egyetlen csecsemő haláláért sem,

mert a K-vitamint a csecsemő megkapta, de érthetően nem az erre fel sem jogosított szülésznő feleségétől, hanem a gyermekorvostól, akinek a szakmai irányelvét a szülésznőn nem lehet számon kérni.

Az ítélet jogerős! 

A politikus beszámolt arról is, hogy a támadások hatására

a felesége már nem dolgozik többet szülésznőként, a most megítélt 2 milliós sérelemdíj még csak kompenzálni sem tudja ezt, mert ezt a pénzt pár hónap alatt is megkereste korábban. 

Előző sztori

Visszautasítja az SZTE a politikai támadásokat

Következő sztori

Világszínvonalú „műtüdő” érkezett a szegedi egyetemi klinikára