Kést döfött a városháza a vendéglátósokba

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Brutálisan megemelte a közterület-használati díjakat a szegedi önkormányzat. A vendéglátósok a napokban kapnak értesítést arról, hogy mennyit kell majd fizetniük a teraszokért a következő években. A Gulyáscsárda üzemeltetője szerint most kést döftek beléjük.

Nehéz napja volt hétfőn a szegedi Mars téri Gulyáscsárda üzemeltetőjének, pedig Holló János megint megkapta a szezonra a közterület-használati engedélyt a városházától. Csakhogy amikor meglátta, hogy mostantól évről évre megtöbbszöröződik a teraszának a bérleti díja, sok mindenen elgondolkozott.

Eddig szezononként, ami áprilistól október végéig tart, nagyjából 160 ezer forintot fizettem a 32 négyzetméteres teraszért. Most azt írta az önkormányzat, hogy ez jövőre már 515 ezer 200 forint lesz.

mondta a csárda üzemeltetője.

A dokumentumból az is kiderül, hogy az önkormányzat tartja magát a lépcsőzetes áremeléshez. Így már azt is tudják, hogy 2023-ban és 2024-ben mennyit kell majd fizetni a 32 négyzetméterért.

Kapaszkodjanak meg, 644 ezer és majdnem 773 ezer forintról beszélnek. Ezt ebben a helyzetben lehetetlenség kitermelni. Most az önkormányzat kést döfött a vendéglátósokba – tette hozzá Holló István.

A szegedi önkormányzat jövőre 2500, utána 3125, majd pedig 3750 forintot kér négyzetméterenként a teraszért.

Ez azért is megdöbbentő, mert ez csupán egy üres hely, szolgáltatást nem kap utána a bérlő. Az pedig különösen érdekes, hogy Holló János magáért a csárdáért, tehát az épületért 1500 forintot fizet havonta négyzetméterenként.

Tudom, hogy mindenki nehéz helyzetben van, biztosan a város is. Azt is megértem, hogy emelni kell a díjakon, de egy ekkora drágítás már felfoghatatlan, nem értem, hogy miért jó ez nekik. Ez a csárda már 60 éve működik, és 20 éve csinálom, de most megfordult a fejemben, hogy abbahagyom

mondta a Délmagyarországnak az üzemeltető.

A vendéglátósoknak egyébként most a járványhelyzet miatt nem kell bérleti díjat fizetniük, de ahogy vége a rendkívüli időszaknak, azonnal ketyegni kezd az óra.

(via Délmagyar)

Előző sztori

Szijjártó: újabb 30 milliárd forinttal támogatja a kormány a versenyképesség növelését

Következő sztori

Két gólos győzelem Tatabánya ellen

Legutóbbi hasonló cikkek