Közélet

Idén is csak online szentmisék lesznek Húsvétkor

Idén is csak online szentmisék lesznek Húsvétkor

2021. április 2., péntek
Idén is csak online szentmisék lesznek Húsvétkor

A március elején bevezetett járványügyi szigorításoknak megfelelően Szeged-Csanádi Egyházmegye templomaiban sem tartanak szentmisét a hívek részvételével. Mivel a vírusjárvány harmadik hulláma nem csillapodott, a bevezetett intézkedések Húsvét hétvégéjén is érvényben maradnak- és Kiss-Rigó László püspök döntésének értelmében az azt követő időszakban is ezek a rendelkezések lesznek érvényben.

A katolikus egyház legnagyobb ünnepét, Húsvétot idén sem a megszokott formában ünnepli az egyház. A templomok ugyan nyitva vannak, lehetőséget adva a híveknek a személyes imádságra, de járványügyi előírásoknak megfelelően a szentmiséket csak online lehet követni.

KERETES 1

PÜSPÖKI SZENTMISE A DÓMBÓL

A hagyományoknak megfelelően Húsvétkor, a Dóm ünnepi szertartásait Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke celebrálja. Ez idén sem lesz másképp, Kiss-Rigó László püspök nagypénteken 17 órától, nagyszombaton 20 órától, húsvét vasárnap délelőtt 10 órától celebrál misét a Székesegyházban, amit online közvetítenek. A közvetítés linkjét a Szeged-Csanádi Egyházmegye weboldalán találhatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.