Idén is csak online szentmisék lesznek Húsvétkor

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A március elején bevezetett járványügyi szigorításoknak megfelelően Szeged-Csanádi Egyházmegye templomaiban sem tartanak szentmisét a hívek részvételével. Mivel a vírusjárvány harmadik hulláma nem csillapodott, a bevezetett intézkedések Húsvét hétvégéjén is érvényben maradnak- és Kiss-Rigó László püspök döntésének értelmében az azt követő időszakban is ezek a rendelkezések lesznek érvényben.

A katolikus egyház legnagyobb ünnepét, Húsvétot idén sem a megszokott formában ünnepli az egyház. A templomok ugyan nyitva vannak, lehetőséget adva a híveknek a személyes imádságra, de járványügyi előírásoknak megfelelően a szentmiséket csak online lehet követni.

KERETES 1

PÜSPÖKI SZENTMISE A DÓMBÓL

A hagyományoknak megfelelően Húsvétkor, a Dóm ünnepi szertartásait Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke celebrálja. Ez idén sem lesz másképp, Kiss-Rigó László püspök nagypénteken 17 órától, nagyszombaton 20 órától, húsvét vasárnap délelőtt 10 órától celebrál misét a Székesegyházban, amit online közvetítenek. A közvetítés linkjét a Szeged-Csanádi Egyházmegye weboldalán találhatják.

Előző sztori

Márton Anita indulni szeretne a 2023-as budapesti atlétikai vb-n

Következő sztori

Este a Koponyák hegyén

Legutóbbi hasonló cikkek